U GORIČANIMA STIŽE PUT, VODA, A PAJOVIĆIMA I KUĆA: U čačanskom selu radi se punom parom

V. Ilić

21. 11. 2022. u 23:01

U ČAČANSKOM selu Goričani započela je izgradnja lokalnog, takozvanog Cvetkovića puta.

У ГОРИЧАНИМА СТИЖЕ ПУТ, ВОДА, А ПАЈОВИЋИМА И КУЋА: У чачанском селу ради се пуном паром

GU ČAČAK

Saobraćajnicu dužine 2.200 metara i širine tri metra, investirala je, na zahtev Grada Čačka, Vlada RS, preko JP „Putevi SRbije“ sa 26 milona dinara.

Prema rečima gradonačelnika Miluna Todorovića, meštani ovog kraja, kojih je oko 500, dugo su čekali na ovu saobraćajnicu, i nakon rada po prioritetima, došlo je na red i rešavanje putne infrastrukture u Goričanima. On je rekao i da je u toku završetak izgradnje vodozahvata Dumača, preko koga će 22 domaćinstva dobiti zdravu pijaću vodu, koju do sada nikada nisu imali, kao i da je završena izgradnja Žaočkog vrela.

- Žaočko vrelo je koštalo oko tri i po miliona dinara, u potpunosti je rekonstruisno, što će omogućiti da oko 1.000 stanovnika dobija vodu sa ovog izvorišata. U ovoj godini, Goričani su dobili više od 4.000 metara novog asfalta, a naredne godine nas očekuje izgradnja saobraćajnice od 1.700 metara, sa čime bi do narednog leta, bili završeni projekti u vezi sa saobraćajnom infrastrukturom u Goričanima - kazao je Todorović, napomenuvši ovom prilikom i da je u završnoj fazi izradnja projektno-tehničke dokumentacije za vodosnabdevanje u Kačulicama, gde će 169 domaćinstava i Dom za stare dobiti vodu.

Prvi čovek Čačka najavio je i da će u susednom selu Mršincima na vodovodnu mrežu sa pomenutog vrela biti prikačeno i domaćinstvo Dejana Pajovića, koji sa nepokretnom majkom živi u deset kvadratnih metara trošnoj kući, u kojoj nikada nije bila uvedena voda. Gradonačelnik je najavio i da će do juna naredne godine, na Dejanovom imanju, biti izgrađena montažna kuća od 60 metara kvadratnih, za njega i njegovu bolesnu majku.

Inače, Dejan je 1975. godište i bio je primoran da napusti posao, kako bi se starao o majci. O veoma nehumanim uslovima za život, teškoj finansijskoj situaciji gradonačelnika Todorovića je sa Dejanom upoznao Dragan Štavljanin iz ove Mesne zajednce, kada je Todorović Dejanu obećao pomoć.

- Kada sam saznao za ovaj slučaj, preduzeli smo sve što je u našoj moći da Dejanu pomognemo da ima život dostojan čoveka. Za dva, tri dana dobiće vodu preko Žaočkog vrela, koju je celog života donosio u buradima. I ono što je najvažnije, bićr izgrađena i kuća na Dejanovom imanju, kako bi mogli da imaju pristojne uslove za život. Kuća će biti finansirana iz budžeta Grada Čačka i uz pomoć lokalnih privrednika – rekao je Todorović.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024