BUDŽET VEĆI NEGO IKAD: Loznica će dogodine u puteve da uloži više od pola milijarde (FOTO)

V.Mitrić

19. 11. 2022. u 19:35

BUDžET Loznice u idućoj godini biće oko oko četiri milijarde dinara, negde oko devet puta veći nego u 2005. godini.

БУЏЕТ ВЕЋИ НЕГО ИКАД: Лозница ће догодине у путеве да уложи више од пола милијарде (ФОТО)

foto:V Mitrić

Prema rečima Vidoja Petrovića, gradonačelnika Loznice, koji je na čelnoj funkciji grada peti mandat, uz valjano funkcionisanje gradske Uprave, javnih preduzeća, ustanova, rukovodstvo grada, sve više se ima za kapitalna ulaganja.

- I kad se razdvoji novac koji dobijamo iz državne kase, sami izvodimo značajne poslove - kaže Petrović. - U toku su radovi na atletskom i fudbalskom stadionu, obdanište u Lozničkom Polju biće završeno za par dana, sledeće nedelje počinje izgradnja fiskulturne sale u Gimnaziji "Vuk Karadžić", kao i u Jadranskoj Lešnici. Posebnu pažnju posvećujemo izgradnji i rekonstrukciji drumova u čitavom kraju.

Kako kaže, za puteve u ovoj godini obezbeđeno je 420 miliona dinara, a naredne godine će za te poslove spremiti više od pola milijarde dinara. Takođe, u pripremi je izrada projektne dokumentacije za zatvoreni bazen.

- Više od četvrt veka nisu proširena obdaništa, sportska hala u Banji Koviljači građena je kao „Skadar na Bojani“, nije se znalo koji je lošiji prilaz gradu iz magistralnih i regionalnih pravaca, a o seoskim putevima da se i ne govori. Grad nije imao bazen, sportska sala bila je u fazi devastacije, Vukova spomen kuća je bila u stanju da se obruši, škole neuređene. Ni pomena nije bilo da Lešnica, lepa i velika varoš, dobije filskulturnu salu… Sve smo to uradili i sa mesta krajnje devastiranih opština postali smo jedan od najperspektivnih gradova - dodaje gradonačelnik Loznice.

Prema njegovim rečima, do kraja godine u planu je 100 kilometara asfaltnih puteva. U Loznici se grade mnoge zgrade, više od 40, po čemu su, naglašava, u Srbiji odmah iza Beograda. A tu izgradnju prati savremena infrastruktura.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna