SAMO SAM SINA SPASLA IZ VATRE: Jelena Jević iz Kikinde zbog požara ostala bez krova nad glavom (FOTO)

R. Š.

14. 11. 2022. u 18:14

PRAVA je sreća da se Jelena Jević (67) iz Kikinde i njen bolesni sin Marko (41) nisu ugušili u dimu kada je pre nekoliko noći u njihovoj kući izbio požar dok su spavali.

САМО САМ СИНА СПАСЛА ИЗ ВАТРЕ: Јелена Јевић из Кикинде због пожара остала без крова над главом (ФОТО)

Foto: R. Šegrt

Jelena se trgla iz sna kada se zbog dima zakašljala, oko tri ujutro, i shvatila da je vatra zahvatila unutrašnjost njihove kuće u Srbobranskoj ulici. Imala je samo jednu pomisao, da izbavi sina. Izvela ga je na ulicu i počeli su da traže pomoć.

- Nemamo gde da se vratimo. Ne dao Bog nikom ovakvu situaciju. Sve u kući je izgorelo. Bela tehnika, nameštaj, plafon se ruši, sve je postalo pepeo ili je natopljeno vodom od gašenja. Sin i ja smo uspeli da izađemo, jer je on pokretan – jada se Jelena.

Kuća Jevića je neupotrebljiva. Od vatre je oštećen krov, popucali su prozori sa dvorišne strane, a unutrašnjost je ugljenisana. Nijedna prostorija više nije za uputrebu. Više nije bezbedno ni ulaziti unutra.

Osim vatrogasaca brzo su reagovale i socijalne službe Grada Kikinde, pa su ona i Marko odmah privremeno smešteni u jedan hostel u centru grada. Svesni su da tu mogu da provedu ograničeno vreme, ali u kuću ne mogu da se vrate, jer je unutašnjost sada zgarište.

- Jako sam se uplašila, jer je bila noć. Izašli smo napolje. Dozivali smo, ali nas u početku niko nije čuo. Na sreću, komšija preko puta u jednom momentu se probudio i pozvao vatrogasce. Oni su oko sat vremena gasili vatru koja nam je sve u kući unuštila. Više nije bezbedno ni da se uđe – priča Jelena na zgarištu doma koje sada čuva samo pas ljubimac koji je ostao u dvorištu.

Jelena je penzionerka, a privremeni smeštaj njoj i sinu našao je Centar za socijalni rad. Potpuno je neizvesno gde će dalje.

-Molim javnost i humanitarne organizacije da nam pomognu. Mi sami ništa ne možemo da uradimo. I do sada smo teško živeli, jer je moja penzija mala - Jelenin je vapaj.

NEVOLjA ZA NEVOLjOM

U životu Jelene Jević nevolje su se ređale jedna za drugom. Najpre joj se razboleo muž i dugo je bolovao, pre nego je preminuo pre petanaestak godina. Onda se razboleo i sin. Ona je penziju zaradila kao službenica, ali to nije dovoljno za pristojan život, pa je radila sezonske poslove. Tešku saobraćajnu nesreću doživela je kada se u februaru više puta prevrnuo kombi koji je prevozio grupu sezonaca. Ona je prošla najgore, zbog povrede u nogu joj je ugrađena šipka i teško se kreće.

Svi koji žele da pomognu Jevićima mogu da kontaktiraju gradske službe u Kikindi. Budući da su ostali bez svega, novčana pomoć može da se plati na račun Jelene Jević: 265-0000000580627-52, kod Rajfajzen banke.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)