POSLE 55 GODINA: Prvi autobus prošao je planinom Radan (VIDEO)

Novosti online

11. 11. 2022. u 13:38

GOSTUJUĆI jutros na televiziji Prva, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da je vest da je juče nakon 55 godina prošao prvi autobus planinom Radan više od obične vesti.

ПОСЛЕ 55 ГОДИНА: Први аутобус прошао је планином Радан (ВИДЕО)

Foto: P. Mitić

- Ova vest, ma koliko nekome izledala mala, dokaz je uspešne politike predsednika Vučića da svako mesto u Srbiji ima put, vodu i kanalizaciju i da niko ne bude zapostavljen - rekao je ministar Vesić.

Vesić je naveo da je 1967. godine ukinuta autobuska linija od Leskovca do Prolom banje i da je bilo potrebno 55 godina da prođe prvi autobus. 

-Ovaj put je od izuzetnog značaja jer se preko planine Radan povezuje pet opština na jugu Srbije, kao i Prolom banja, Kuršumlijska banja, Đavolja varoš, Caričin grad, što je inače veliki turistički potencijal. Predsednik Vučić je još u aprilu prošle godine obećao da će ti putevi biti gotovi, neki su završeni, a neki se još uvek obnavljaju - rekao je Vesić. 

Vesić dodaje da je sve ovo posledica snažne politike Srbije koju vodi predsednik Vučić.

-Želja predsednika Vučića jeste da se poveže svako mesto u Srbiji, svaki grad, da putovanja budu kraća, da ljudi ostaju u svojim mestima i da mogu da žive od svog rada i da ne postoji nijedno mesto do kojeg ne može da se dođe.

Upravo zbog toga je infrastruktura važan deo svake zemlje i nastavljamo da ulažemo u istu - zaključio je Vesić.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)