U SPOMEN SRPSKIM JUNACIMA: I u Kraljevu obeležen Dan primirja u Prvom svetskom ratu

G. ĆIROVIĆ

11. 11. 2022. u 13:40

POLAGANjEM venaca i u Kraljevu je na skroman i prigodan način obeležen Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

У СПОМЕН СРПСКИМ ЈУНАЦИМА: И у Краљеву обележен Дан примирја у Првом светском рату

G.Šljivić

U centralnom gradskom parku kod Duhovnog centra „Sveti vladika Nikolaj Velimirović“, kraj spomenika krajputaša posvećenih mladim ratnicima iz kraljevačkog kraja koji su dali svoje živote za slobodu otadžbine u balkanskim i Prvom svetskom ratu, vence su položili gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić sa saradnicima, predstavnici Vojske Srbije, MUP-a, delegacije ovdašnjih boračih udruženja i političkih partija.

- Na današnji dan sećamo se svih srpskih vojnika, oficira i podoficira koji su svoje živote dali u Prvom svetskom ratu, kao i svih civilnih žrtava. Čak 28 odsto srpskog stanovništva izgubilo je svoje živote u do tada najvećem ratu koje je čovečanstvo doživelo – rekao je gradonačelnik Terzić.

G.Šljivić

Gradonačelnik Terzić polaže venac

On je naglasio da je srpski narod uvek bio na slobodnoj strani sveta boreći se protiv onih koji su želeli da osvajaju druge države i da porobe stanovništvo.

- Tako i danas, kada je veliki sukob u toku, srpski narod se trudi da očuva svoju slobodu i nezavisnost, da ostane narod koji samostalno odlučuje i deluje u teškim okolnostima. Verujem da ćemo u tome uspeti.

G.Šljivić

Dan primirja u Prvom svetskom ratu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave