DONOSE OSMEHE: Misija bračnog para Pešut iz Žitišta

Bogoljub Grujić

06. 11. 2022. u 09:33

BRAČNI par Pešut, Aleksandra i Nikola, iz Žitišta kod Zrenjanina, uživaju u svom porodičnom domu, koji je svakodnevno ispunjen iskrenim dečjim osmesima, srećom i radošću.

ДОНОСЕ ОСМЕХЕ: Мисија брачног пара Пешут из Житишта

Aleksandra i Nikola Pešut sa usvojenim devojčicama, Foto Privatna arhiva

Da bi šaroliki dečji svet upotpunili, u mestu u kojem žive pokrenuli su dečju igraonicu i rođendaonicu, iz koje stalno odzvanja graja.

- Nemamo vlastitu decu, a kao hraniteljska porodica počeli smo da funkcionišemo 2012. godine - započinje priču Aleksandra, ističući da su njeni majka i otac dugo godina bili hranitelji, pa otuda logična ideja da se zajedno sa suprugom Nikolom, upusti u zanimljivu avanturu odgajanja dece koja nisu sa svojim biološkim roditeljima.

- Prvo dete koje je bilo sa nama je četvorogodišnja devojčica i kod nas je bila do svoje osme, a onda smo započeli odgajanje tromesečne bebe i nakon pola godine, sa nama je počela da živi i njena rođena sestra - dodaje Aleksandra, ponosno ističući da su sada već velike i preslatke devojčice i dalje deo porodice Pešut i to kao ravnopravni članovi, jer su ih u međuvremenu usvojili.

- Nakon nekog vremena, stigla nam je beba pravo iz porodilišta sa 12 dana, držao sam je na rukama kao veknu hleba i bila je kod nas do svoje treće godine - ubacuje se u priču Nikola, nekadašnji košarkaš a sada predsednik lokalnog Košarkaškog kluba Sveti Đorđe.

Foto Privatna arhiva

Supružnici Pešut, inače inicijatori i organizatori brojnih humanitarnih akcija vezanih za pomoć deci, prihvatili su pod krov svog porodičnog doma i dvoje romske dece, sestru i brata od četiri i pet godina.

- I danas su sa nama, delimo dobro i zlo, lepe i neke manje prijatne trenutke, ali smo porodica i to niko ne može da nam oduzme - nastavlja Aleksandra, ističući da je sa njima od pre godinu dana i sedmogodišnji dečak, koji se sjajno uklopio.

- Iskreno, ja ne bih o sudbinama te dece, tužne su i dirljive priče, najbitnije je da su sada srećna, vesela i nasmejana i veliko je zadovoljstvo priuštiti im normalno detinjstvo - iskreno veli Nikola.

ŽURKA NA PLAŽI

ALEKSANDRA se ovog leta sama sa petoro dece uputila na letovanje u Grčku, pošto je Nikola bio sprečen poslovnim obavezama. Neobičnu grupu odmah su primetili na plaži, pa su neki naši ljudi, zadivljeni njenim strpljenjem, nudili pomoć oko čuvanja mališana. Poslednjeg dana odmora priredili su zajedničku žurku.

USKAKANjE

PEŠUTOVI su u često, kada je nakratko trebalo pružiti utočište drugoj deci, iskazali spremnost da uskoče, uz odličnu saradnju sa Centrom za socijalni rad .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)