POMOĆ POKRAJINE DECI SA POSEBNIM POTREBAMA: Za završetak izgradnje škole u Zrenjaninu 34,4 miliona dinara

B. G.

03. 11. 2022. u 13:45

POKRAJINSKA a vlada izdvojila je 34,4 miliona dinara za završetak nove zgrade Osnovne i srednje škole “9. maj” u Zrenjaninu, za decu sa posebnim potrebama, koja je izuzetno značajna investicija u oblasti obrazovanja u Vojvodini i Zrenjaninu.

ПОМОЋ ПОКРАЈИНЕ ДЕЦИ СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА: За завршетак изградње школе у Зрењанину 34,4 милиона динара

Foto: Grad Zrenjanin

Odobrena sredstva biće dovoljna za konačan završetak objekta koji se, po fazama, gradi od 2015. godine, kada su na mestu starih pomoćnih prostorija u dvorištu škole, počeli radovi na novoj školskoj zgradi, površine od oko 700 kvadratnih metara.

U međuvremenu su završeni svi grubi građevinski radovi i ugrađena stolarija, tako da preostaju zanatski radovi na fasadi i unutrašnjem opremanju.

Novi prostor za boravak oko 200 učenika sa smetnjama u razvoju biće potpuno prilagođen evropskim standardima i njihovim specifičnim potrebama.

Glavna zgrada, u kojoj se trenutno organizuje najveći deo nastave, u centru Zrenjanina, na uglu ulica Narodne omladine i Jovana Popovića, podignuta je još 1907. godine, kao srednjoškolski železnički internat Engel.

Osnovna i srednja škola 9. maj, jedina je na teritoriji srednjeg Banata koja kroz svoju delatnost vrši obrazovanje i vaspitanje dece sa smetnjama u razvoju i osnovana je 1966. godine.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori