NOVI VRTIĆ BRIŠE LISTE ČEKANJA: Izgradnja obdaništa "Kockica 2" u Rumi na 2.800 kvadrata privodi se kraju, investicija vredna 132 miliona

S. Kostić

02. 11. 2022. u 07:37

GRADNjA novog vrtića "Kockica 2", modernog objekta građenog po svim savremenim standardima, koji se nalazi u Ulici Alekse Šantića u Rumi, privodi se polako kraju.

НОВИ ВРТИЋ БРИШЕ ЛИСТЕ ЧЕКАЊА: Изградња обданишта Коцкица 2 у Руми на 2.800 квадрата приводи се крају, инвестиција вредна 132 милиона

Predsednica Ćirić u obilasku novog objekta, Foto S. K.

Objekat se prostire na 2.800 kvadratnih metara, a finansira se sredstvima iz lokalnog budžeta u iznosu od oko 131,7 miliona dinara.

Ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje "Poletarac" veoma brzo krenuće sa još jednim vrtićem koji će biti dostupan rumskim mališanima, sa novih 300 mesta. Sa novim objektom čije će se opremanje završiti do kraja godine, u Rumi više neće postojati liste čekanja za upis dece u vrtić, koji je već nekoliko godina besplatan u rumskoj opštini.

Foto S. K.

Novoizgrađeni objekat, koji je trpezarijskim delom povezan sa starim objektom "Kockica" i praktično čini jednu veliku celinu u predškolskom obrazovanju i vaspitanju, obišla je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić.

- Zaista je ovo jedan lep, moderan i funkcionalni objekat, u planu je da se uprava "Poletarca" preseli ovde. U prizemlju objekta postoji i velika sala gde će se održavati priredbe, pozorišne predstave, muzički programi, pedagoški seminari. A u drugom delu prizemlja su učionice za jaslene grupe dece, dok su na spratu učionice za decu od 3 do 6 godina. Tu su i tehničke prostorije, fiskulturna sala, lekarska soba - rekla je predsednica Opštine Ruma, i napomenula da će veoma brzo biti raspisana javna nabavka za opremanje vrtića za šta je obezbeđeno 19 miliona dinara.

Ilustracija V. N.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)