PROCVETAĆE "DAN I NOĆ" I "BELE RADE": Sadnjom sezonskog cveća započeto veliko jesenje ulepšavanje novosadskih parkova

Lj. P.

22. 10. 2022. u 15:59

U NOVOM parku između Novog naselja i Detelinare JKP "Gradsko zelenilo" započelo je sadnju 12.400 sadnica cveća. U cvetnoj gredici koja se prostire na 250 kvadrata biće posađeno 6.200 komada lukovica i 6.200 komada sadnica viole.

ПРОЦВЕТАЋЕ ДАН И НОЋ И БЕЛЕ РАДЕ: Садњом сезонског цвећа започето велико јесење улепшавање новосадских паркова

Gradsko zelenilo Novi Sad

Novi park, jedna od najvećih gradskih zelenih oaza prostire se na 35.000 kvadratnih metara. Pored fontane sa mostićima, veštačkog jezera, i pešačkih staza, park je opremljen  mobilijarom - od dečijih igrališta, teretana na otvorenom, pergola do klupa i kanti za otpatke.

- Gradsko zelenilo nastoji da ispuni sve ono što je gradonačelnik Miloš Vučević najavio strateškom odlukom o Novom Sadu kao “zelenom gradu” - rekao je Miloš Egić, direktor "Gradskog zelenila". - To podrazumeva kontinuirano unapređenje, očuvanje i uređenje zelenila. Jesen je, inače,  najlepši period tokom godine kada se posvećuje posebna pažnje uređenju javnih površina sadnjom novog cveća i višegodišnjih biljaka.

A Danijela Andrić, pomoćnik direktora kaže da sadnja sezonskog cveća u Novom parku između Novog Naselja i Detelinare koja je počela , podrazumeva početak te aktivnosti "Gradskog zelenila" čiji radnici će tokom jeseni, na više lokacija u Gradu, posaditi 74.000 sadnica proizvedenih u plasteniku tog gradskog preduzeća.

- Najviše sezonskog cveća čine “dan-noć” (Viola) različitih veličina i boja, zatim “bele rade” (Bellis), odnosno “spomenak” (Myosotis). U isto vreme biće posađeno 44.500 lukovica lala raznih boja, šafrana i narcisa. Dvogodišnje cveće cvetaće sve do proleća, kada će i lale svih boja svojom lepotom obogatiti gradske cvetne površine, žardinjere, parkove i trgove - rekla je Danijela Andrić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao