MLADI DA OSTANU I VRATE SE U LEVAČ: Dan opštine Rekovac obeležen svečanom sednicom SO (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

17. 10. 2022. u 16:15

OTVARAJUĆI današnju svečanu sednicu Skupštine opštine Rekovac povodom Dana opštine i oslobođenja od fašizma, predsednica Skupštine opštine Rekovac Mirjana Rakić ocenila je da se ovogodišnja svečanost obeležava u lepšem Levču, koji iz godine u godinu postaje mesto kvalitetnijeg života građana.

МЛАДИ ДА ОСТАНУ И ВРАТЕ СЕ У ЛЕВАЧ: Дан општине Рековац обележен свечаном седницом СО (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

- Svakodnevnim naporima pokušavamo da vratimo sjaj našim selima. Ali, nije lako održati, a pposebno rekonstruisati putve u 32 naseljena mesta. Zahvalnost za sve što smo postigli od oktobra prošle do oktobra ove godine dugujemo našoj državi na čelu sa predssednikom Aleksandrom Vučićem, Vladi Republike Srbije i svim ministarstvima koji su kroz razne projekte doprineli pozitivnim promenanam u našoj opštini. Putevi, škole, zdravstvene i ustanove kuklture samo su neki od objekata koji su ulepšali izgled naše opšptine – dodala je Rakić.

Predsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđević rekao je da 17. oktobar „dan kada se sećaju junaštva naših predaka, svih koji su dali svoje živote za njihovu sadašnjost i bolju budućnost. Sećaju se i svega što su uradili u proteklih godinu dana.

-Radili smo na izgradnji, rekonstrukciji i očuvanju putne infrastrukture, jer smatramo da su dobri putevi osnovni preduslovi za dovođenje novih investitora. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispunio je sva obećanja koja su se odnosila na puteve, tako da su ostala samo dva neasfaltirana putna pravca. Ukupna ulaganja su oko 400 miliona dinara. Ako uzmnjemo u obzir da je realnoispunjenje našeg godišnjeg budžeta 380 miliona dinara, jasno je koliko država i u ovim teškim vremenama podržava opštinu Rekovac. Nije postojao konkurs Vlade Srbije na koe opština nije dobila sredstva. Zahvaljujući tome uspećemo da ostvarimo naš zadatak, a to je da zaustavimo odlazak mladih i vratimo one koji su orišli – ocenio je predsednik Đorđević.

Foto:Z.Gligorijević

Dan opštine bio je prilika da najzaslužniji pojedinci i ustanove dobiju zahvalnice, plakete i novčane nagrade. Novčanu nagradu od 50 hiljada dinara dobila je Tijana Mijatović, učenica generacije Poljoprivredno-veterinarske škole u Rekovcu. Plakete opštine Rekovac pripale su Ministarstvu za brigu o selu koji su kroz razne programe uticali na poboljšanje uslova života i rada na selu, opštini Knić za izutetnu međuopštinsku saradnju u zajedničkim projketima, dr Jeleni Đorđević iz Belušića, koja je izabrana za sudiju Sudija časti u Evropskoj psihijatrijskoj asocijaciji i koja je imenovana za v.d. direktora Klinike za nefrologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu.

Diplome su dodeljene Opštoj bolnici Jagodina za dobročinstvo i kolegijalnost iskazanu prema meštanima opštine Rekovac, Gordani Šljivar za pomoć u stvarivanju prava zdravstvene zaštite, Odeljenju za urbanizam, građevinarstvo, imovinsko-pravne i inspekcijske poslove opštine Rekovac za izuzetnost u radu, FK „Mladost“ iz Tečića za plasman u viši rang takmičenja prvi put u istoriji ovog sporta, Reciklažnom centru iz Rekovca za doprinos u očuvanju životne sredine, Goranu Brkiću iz Rekovca za postognute rezultate u streljaštvu. Novčane nagrade u iznosu od 30 hiljada dinara dodeljene su strelcima protivgradne zaštite i Radio Levču, a zahvalnice su dobili Marko Milovanović i Milošu Milovanoviću iz Siljevice, koji su svojim zalaganjem doprineli ostanku na selu.

Foto:Z.Gligorijević

Izaslanik Aleksandra Vučića Verica Lazić prenela je pozdrave predsednika Republike Srbije, čestitala svim dobitnicima priznanja na radu i primeru koji daju i koji rade na daljem razvoju rekovačke opštine i poručila da podršku predsednika Vučića neće izostati i u narednom periodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)