DONACIJA VREDNA PET MILIONA: Vatrogasci dobrovoljci u Kikindi dobili novu opremu

R. Š.

14. 10. 2022. u 13:51

DOBROVOLjNA vatrogasna društva u Kikindi i selima Nakovo, Rusko Selo i Mokrin dobila su nove uniforme i opremu ukupne vrednosti oko pet miliona dinara.

ДОНАЦИЈА ВРЕДНА ПЕТ МИЛИОНА: Ватрогасци добровољци у Кикинди добили нову опрему

Foto: R. Šegrt

Donaciju su obezbedili MUP i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, uz podršku Grada Kikinde.

Svako društvo od MUP-a je dobilo opremu za treću kategoriju vrednu 850.000 dinara, od Sekretarijata je stiglo 35 novih kompleta uniformi ukupne vrednosti nešto više od milion dinara, a finansijsku donaciju dala je i lokalna samouprava.

- Oprema će nam dobro doći kako bismo bili spremni za sve izazove koji nas očekuju. Svako dobrovoljno vatrogasno društvo ima po jednu jedinicu sa devet članova, što je u skladu sa novim zakonom. Četiri društva stekla su status treće kategorije, a plan je da se najduže za dve godine svih 10 društava osposobi za treću kategoriju - naveo je Erne Talpai, predsednik Gradskog vatrogasnog saveza Kikinde.

Prilikom uručenja opreme vatrogascima dobrovoljcima gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač najavio je rekonstrukciju prostorija Dobrovoljnog vatrogasnog saveza u Kikindi, kako bi se obezbedila veća energetska efikasnost objekta. Dobrovoljna vatrogasna društva su od posebnog značaja za grad, jer u svim vanrednim situacijama pružaju veliku podršku kolegama profesionalcima u zaštiti života i javne i privatne imovine.

BONUS VIDEO - TURISTIČKA TURA ZAVRŠENA TRAGEDIJOM: Novinar "Novosti" u Ovčar Banji gde se srušio most

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)