VRANJE OČEKUJE REPREZENTACIJU: Dogodine počinje izgradnja stadiona

Дејан Ристић
Dejan Ristić

12. 10. 2022. u 11:28

GRADNjA dugo najavljivanog novog stadiona po UEFA standardima u Vranju trebala bi da počne početkom naredne godine.

ВРАЊЕ ОЧЕКУЈЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ: Догодине почиње изградња стадиона

Grad Vranje

Izrada projektne dokumentacije je u finalnoj fazi i trebalo bi da bude završena do kraja godine, tako da se početak radova očekuje početkom naredne. Iako je početna procenjena vrednost radova oko 15 miliona evra, izvesno je da će aktuelna ekonomska kriza izazvana pandemijom koronavirusa i ratom u Ukrajini zasigurno povećati troškove, ocenjuje gradski većnik Nenad Đorđević.

Prvobitnim planom je bilo predviđeno da se objekat, na kojem će moći da budu igrani i reprezentativni mečevi, gradi na Sportskom centru, ali je nakon rešavanja imovinskih pitanja odlučeno da novi stadion nikne na mestu „Jumkovog“ stadiona. Infrastruktura nove lokacije više odgovara potrebama ovako velikog sportskog objekta.

- Tu će biti blizu oko devet hiljada sedećih mesta, to nije mali broj ljudi i vozila. Na „Jumkovom“ stadionu će biti manje gužve, sama pozicija te lokacije je podesnija za pitanje bezbednosti i u svakom drugom smislu, tako da je ovo rešenje bolje u svakom pogledu - zaključuje većnik Đorđević.

Nakon skore rekonstrukcije Gradskog stadiona u Kosovskoj ulici, Vranje će imati dva reprezentativna stadiona koja će moći da budu korišćena za utakmice u praktično svim rangovima takmičenja, kao i za potrebe rekreativaca.

BONUS VIDEO - DESILO SE PRE 36 GODINA: Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)