MEĐUNARODNI KARATE KAMP: Više od stotinu učesnika iz zemlje i sveta okupilo se u Bečeju (FOTO)

B. G.

10. 10. 2022. u 14:15

BEČEJSKI karatisti dosanjali su svoj san i nakon 25 godina u svojoj varoši organizovali međunarodni karate trening-kamp, koji je vodio sensei Ohta Jošinobu (Ohta Yoshinobu), svetski poznati instruktor Japanske karate asocijacije (JKA).

МЕЂУНАРОДНИ КАРАТЕ КАМП: Више од стотину учесника из земље и света окупило се у Бечеју (ФОТО)

Foto: Opština Bečej

Sjajno organizovani kamp pored Tise okupio je više od stotinu učesnika, karatista iz Švajcarske, Slovenije, Mađarske, Rumunije, Švedske i Srbije.

Do sada su karatisti iz Srbije, odnosno Bečeja odlazili na treninge u okolne države kako bi trenirali sa planetarno poznatim instruktorom JKA.

Zahvaljujući snažnoj inicijativi i predlogu rukovodstva Karate kluba Bečej, svetski karate instruktori od ove godine održavaće treninge i u Bečeju.

U ime Opštine Bečej, koja je obezbedila finansijsku podršku za održavanje ovog događaja, prisutne je pozdravio Dane Mandić, član opštinskog veća za sport, omladinu i turizam i tom prilikom gospodinu Jošinobu uručio prigodne poklone.

- Ovo je sjajna prilika za naš grad, sport i karate, ugostili smo sjajne sportiste iz pet evropskih zemalja, potrudili se da osim treninga bolje upoznaju našu tradiciju, kulturu, običaje - naglasio je Dane Mandić, iz obećanje da će naredne godine karate kamp biti još brojniji i sadržajniji.

V.N.

BONUS VIDEO: IZLOŽBA U PANČEVAČKOM MUZEJU: Kroz makete i fotografije oživljena bitka kod Staljingrada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)