PRAŠINU ZAMENIO ASFALT: Seoska domaćinstva podno Cera dočekala normalne puteve

08. 10. 2022. u 12:54

U ZASEOK Markovići u Gornjoj Badanji, podno Cera, u lozničkom kraju, stigao je asfalt na radost meštana, među kojima je najviše vremešnih ljudi.

ПРАШИНУ ЗАМЕНИО АСФАЛТ: Сеоска домаћинства подно Цера дочекала нормалне путеве

v.mitrić

Nov put je,uz učešće ovdašnjih domaćina, najvećim delom platila lokalna samouprava u Loznici. Radost u zaseoku je velika, sada su bliži, ne samo centru sela, već i izlasku na saobraćajnice ka Šapcu, Loznici, Zavlaci, Valjevu. Beogradu.

- Blato i prašina su nam dozlogrdili - priča domaćin Miladin Marković koji je nedavno napunio 90 leta. -Eto, čekali smo i dočekali i ja, u ovim godinama. Raduje me asfalt, pa sad još sa više volje sedam i za traktor od kog se ne razdvajam, mada sam kročio u desetu deceniju života. Sada će i naši najmiliji, koji su rasejani po zemlji i svetu češće da nam dolaze.Ništa bez puta.

Ovaj domaćin je samo jedan od onih koji nisu žalili da daju i ušešće za put. Gradska vlast je uslišila njihove molbe i sad, kako kaže Dragan Radivojević, prijatelj Markovića iz obližnjih Jarebica, „mogu da nakrive kapu i čekaju zimu, prvi put bez izlokanih puteva kroz ovaj lep i pitom kraj, nedaleko od čuvenog Tekeriša.

- Nikada se nije ovoliko radilo i gradilo u Jadru, posebno što se asfaltiranja puteva tiče, što nas raduje i ohrabruje, kako ne bi opusteli naši zaseoci i sokaci - kaže domaćin iz Donjih Nedeljica Milutin Stevanović. - Nekad se nije znalo koji je putem gore da dođemo do kuća, a sada se ne zna koji je bolji. Bilo je „srećnijih vremena“ kad je privreda u gradu „gruvala“, kad je „Viskoza“ izvozila i zarađivala i do 100 miliona dolara godišnje, ali ni blizu nije bilo ovakve izgradnje. Da jeste mnogi bi ljudi ostali i opstali u zavičaju.

BONUS VIDEO - PRESVETA BOGORODICA UKAZALA NA LEKOVITI IZVOR: Kako je i zašto nastao manastir Đunis?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?