RODILA ZDRAVU DEVOJČICU: Kraljevčanka koja se polila benzinom i zapalila otpuštena sa bebom kući

Novosti online

02. 10. 2022. u 16:09

I. G. iz sela Cvetke kod Kraljeva koja je, kako se pretpostavlja, 16. septembra pokušala samoubistvo tako što se polila benzinom i zapalila, danas je sa bebom iz kragujevačkog UKC otpuštena kući.

РОДИЛА ЗДРАВУ ДЕВОЈЧИЦУ: Краљевчанка која се полила бензином и запалила отпуштена са бебом кући

Foto: D. Balšić

Danas je, sa bebom, otpuštena kući Kraljevčanka koja se polila benzinom i zapalila 16. septembra.

Ona se, porodila nakon 12 dana nakon nesreće, 28. septembra, i rodila je zdravu devojčicu.

Podsetimo, ona je u ovu zdravstvenu ustanovu primljena kada ju je sa teškim telesnim povredama dovezao sanitet iz Čačka. Konstatovano je da ima opekotine koje su joj zahvatile 12 odsto kože. Nije bila u životnoj opasnosti, ali su odmah reagovali plastični hirurzi i psihijatri.

Kako je tada izjavila prof dr Aleksandra Dimitrijević,rukovodilac Klinike za ginekologiju i akušerstvo ona je bila “u dobrom opštem stanju”, i “vitalni parametri su joj bili dobri”.

 - Trudnoća je uredna, što znači da ne mora na prevremeni porođaj. Beba nije ugrožena. Na osnovu ultrazvučnog pregleda, a i po nekim pokazateljima, smatramo da je u devetom mesecu. Žena je u devetom mesecu trudnoće i ostaće kod nas na klinici do porođaja, tako je i najbolje za nju. Porođaj nećemo indukovati, sačekaćemo da krene spontano jer su i žena i beba stabilno i dobro - rekla je tada dr Dimitrijević.

(Telegraf)

BONUS VIDEO:

SEĆANJE: Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ODMAH GA BACITE U SMEĆE: Evo zašto ne treba da se čuva karton od jaja