OBNOVLJENA "KOLEVKA" LJULJA SRCEM: Iz budžeta Grada izdvojena 2,4 miliona dinara za senzornu sobu i 700.000 za letnjikovac

J. Lemajić

01. 10. 2022. u 08:11

ČESTO se iz usta političara može čuti da su im svi građani jednaki, ali malo ko to i stvarno pokaže na delu.

ОБНОВЉЕНА КОЛЕВКА ЉУЉА СРЦЕМ: Из буџета Града издвојена 2,4 милиона динара за сензорну собу и 700.000 за летњиковац

Foto J. Lemajić

Primer kako treba brinuti o deci i osobama sa smetnjama u razvoju je upravo Grad Subotica, koja ulaže i u ustanove i u rad udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom.

U sklopu Doma za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju "Kolevka" puštena je u rad nova senzorna soba pri Dnevnom boravku za decu "Zvezdice", dok je letnjikovac u dvorištu ustanove obnovljen i prilagođen mališanima. Za ove investicije, koje su od velikog značaja za korisnike i zaposlene, iz budžeta Grada Subotice izdvojeno je ukupno 2,4 miliona dinara - 1,7 miliona za senzornu sobu i 700.000 dinara za letnjikovac.

Foto J. Lemajić

U toku su i radovi na rekonstrukciji starog i izgradnji novih objekata Doma "Kolevka", u koje će republička Kancelarija za javna ulaganja uložiti 870 miliona dinara. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obezbedilo je dodatna sredstva za opremanje objekta.

Foto J. Lemajić

Izgrađen je novi objekat površine 800 kvadratnih metara, kao novi smeštajni kapacitet, završeni su fiskulturna sala i bazen za rekreaciju i terapijske aktivnosti, uređen je parking-prostor, a pri kraju su i radovi na starom objektu "Kolevke", površine oko 2.500 kvadratnih metara. Novi objekti za boravak dece koja imaju određene smetnje u razvoju izgrađeni su po najsavremenijim svetskim standardima. U "Kolevci" trenutno boravi 106 mališana, a od svog osnivanja "ljuljala je srcem" više od deset hiljada dece.

Foto J. Lemajić

- Posle svih ovih ulaganja, ova ustanova će biti na najvećem mogućem nivou i po svetskim standardima. Grad je obezbedio i nešto više od deset miliona dinara za funkcionisanje Dnevnog boravka "Zvezdice", kao i 10,6 miliona dinara za rad i funkcionisanje objekta u Banijskoj ulici za mentalno nedovoljno razvijena lica. Sve to je Grad uradio sa jasnom porukom da korisnici ove ostanove nisu sami, da je njihov grad uz njih, i u narednim godinama će činiti sve što može da obezbedi što bolje uslove - ističe Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

KONKURSI

Subotica iz gradskog budžeta izdvaja nekoliko miliona za rad udruženja koja okupljaju decu i osobe sa različitim smetnjama u razvoju putem konkursa iz oblasti društveno-humanitarnog rada, kulture, omladinskog sektora...

Ilustracija Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani