UŽICE ZA ĐAKE PRVAKE: Pribor i deset hiljada dinara

N. Janković

30. 08. 2022. u 11:11

SVI prvaci koji kreću u školu na teritoriji grada Užica ove godine imaju podršku lokalne samouprave, za njih je obezbeđen iznos od po 10.000 dinara i školski probor, a za ovu namenu iz budžeta je izdvojeno 7 miliona dinara.

УЖИЦЕ ЗА ЂАКЕ ПРВАКЕ: Прибор и десет хиљада динара

N. Janković

Ove godine u prvi razred, u Užicu, upisano je 666 devojčica i dečaka, a navedena podrška deo je podrške roditeljstvu i povećanju nataliteta. Prošle godine, grad je izdvajao po 5.000 dinara za svakog prvaka.

Iz užičkog budžeta za svaku novorođenu bebu izdvaja se po 10.000 dinara, uz autosedište i besplatnu obuku za montažu istog u ovdašnjem Crvenom krstu.

Majke trećeg i svakog sledećeg deteta u porodici dobijaju po 55.000 dinara, nezavisno od toga da li su u radnom odnosu, a nezaposlene porodilje dobijaće i dodatnih 55.000 dinara.

U užičkim vrtićima treće i svako sledeće dete ima pravo na besplatan boravak i prioritet prilikom upisu. Rodititelji sa troje i više dece dobijaju užičku porodičnu karticu, na osnovu koje ostvaruju brojne popuste za usluge u ustanovama javnog sektora i za kupovinu robe široke potrošnje u privatnom sektoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)