IZLOŽBA I SIMPOZIJUM: Prateći programi vrnjačkog Festivala filmskog scenarija

G. ĆIROVIĆ

14. 08. 2022. u 11:02

​U sklopu pratećih programa ovogodišnjeg, 46. po redu Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, u ovdašnjem hotelu „Fontana“ otvorena je izložba „„Tragovi jednog vremena – Filmski plakat 1970-1979“.

ИЗЛОЖБА И СИМПОЗИЈУМ: Пратећи програми врњачког Фестивала филмског сценарија

FFS

Ovom prilikom posetioci su mogli da se podsete filmskih, ali i televizijskih ostvarenja nastalih u navedenom periodu, a izložbu je otvorio Saša Milenković, direktor Kulturnog centra Vrnjačka Banja.

- Ovo je, zapravo, drugi deo izložbe jer smo prvi predstavili učesnicima i gostima prošle godine. Izložba putuje po svim festivalima prikazujući na plakatima ono što smo rado gledali na filmskom platnu i na malim ekranima i veoma je interesantna i mlađim generacijama – rekao je Milenković ističući dobru saradnju sa resornim Ministarstvom i Filmskim centrom Srbije i ujedno najavljujući treći deo izložbe na narednom festivalu.

Gotovo istovremeno u Narodnoj biblioteci „Dr Dušan Radić“ održan je Simpozijum na temu „Hrišćanstvo na filmu“ u okviru kojeg je u bioskopu prikazan film „Božji čovek“ po scenariju i u režiji Jelene Popović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)