OD KEJA DO JEZERA: Piroćanci ne oskudevaju u mestima za osveženje (FOTO)

V.Ć.

25. 07. 2022. u 12:24

U IŠČEKIVANjU početka rada zatvorenog bazena, Piroćanci se ovih vrelih dana rashlađuju na mnogim mestima koja ne oskudevaju u debeloj hladovini i čistoj vodi.

ОД КЕЈА ДО ЈЕЗЕРА: Пироћанци не оскудевају у местима за освежење (ФОТО)

Foto: V. Ć.

Zanimljiv prizor usnimili smo na Zavojskom jezeru, nedaleko od Brane, gde se u jednom čamcu, poput sardina smestilo petoro pecaroša-rekereativaca i svi pecaju. Kažu da im riba nije prevashodni cilj, već lepo druženje i osveženje na temperaturama od preko 35 stepeni.

- Kad nam dosadi pecanje, osvežimo se u jezeru i to nam je najvažnije - kažu pecaroši među kojima je bila i jedna žena. Inače, strastveni pecaroši ne vole „konkurenciju“ ni na vidiku.

I dok mlađi od vreline beže van grada, na neku reku, potok ili sličnu destinaciju, stariji Piroćanci se drže Keja i duplih drvoreda stoletnih lipa i klupa. Njih raduje činjenica da ovim delom grada mogu da šetaju i druže se i usred dana kada sunce nesnosno prži, ali i uveče kada se upale svetiljke. Do pre desetak godina, u večernjim časovima mnogi su se klonili ovog dela grada zbog raznih problema sa kojima su u mraku mogli da se suoče.

Sada je ovaj deo najatraktivniji, kako za zaljubljene parove, tako i za vremešne ljude koji vole svež vazduh, hladovinu ispod lipa i sećaju se mlađih dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)