KUPLJENO SEDAM KUĆA ZA MLADE POLJOPRIVREDNIKE U OKOLINI ZRENJANINA: Raste interesovanje među mladima (FOTO)

B.Grujić

21. 07. 2022. u 22:42

PO DVE porodice doseliće se u Tomaševac i Belo Blato, a po jedna u sela Perlez, Elemir i Mihajlovo, u okviru aktivnosti Ministarstva za brigu o selu i dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

КУПЉЕНО СЕДАМ КУЋА ЗА МЛАДЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ У ОКОЛИНИ ЗРЕЊАНИНА: Расте интересовање међу младима (ФОТО)

Foto: Ministarstvo za brigu o selu/ Siniša Đukić

Tako je porodica Radul dobila kuću u Perlezu, Miškeljin u Elemiru,  Miler u Mihajlovu, dok su u Tomaševcu novi vlasnici kuća postale porodice  Babin i Pecić-Nikolić, a  Sič i Uzon-Paraljov u selu Belo Blato. 

Ukupno do sada, na teritoriji Zrenjanina, kupljeno 27 kuća u 13 sela, prošle godine kada je akcija pokrenuta, novim životnim prostorom obradovano je 20 porodica, a najviše kuća kupljeno je u Belom Blatu, ukupno do sada 6, Melencima i Tomaševcu po tri, Elemiru, Banatskom Despotovcu i Tomaševcu dve i po jedna kuća  u Aradcu, Lazarevu, Zlatici, Stajićevu, Orlovatu, Lukinom Selu i Botošu.

Foto: Ministarstvo za brigu o selu/ Siniša Đukić

- U okviru akcije koju trenutnu realizujemo "Da nam sela budu bliža" obilazeći sela saznali smo da raste interesovanje za kupovinu kuća, naročito u Perlezu, Mihajlovu i Lukinom Selu, gde se broj praznih kuća smanjuje - čestitajući novim vlasnicima kuća, naglasio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, uz napomenu da je do sada u Belom Blatu Ministarstvo finansiralo otkup šest kuća, da je u Stajićevu broj stanovnika konstantno stabilan, dok su u Botošu takođe pozitivna demografska kretanja.

- Presrećni smo, započinjemo novi život i nadamo se da ćemo uživati u našem novom domu u selu Mihajlovo - uglas ističu supružnici Miler, koji će se ovih dana, sa svoje dvoje dece, uaeliti u renoviranu kuću u selu Mihajlovo u Zrenjaninu.

Foto: Ministarstvo za brigu o selu/ Siniša Đukić

Porodica Miler



 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!