ZAMENA STARIH CEVI: Rekonstrukcija vodovodne mreže u delu naselja Šumica

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

19. 07. 2022. u 13:07

ZAMENOM postojeće vodovodne mreže u Prizrenskoj ulici počeli su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u delu naselja Šumica u Zrenjaninu, u okviru projekta Prva faze rekonstrukcije vodovodne mreže u gradu.

ЗАМЕНА СТАРИХ ЦЕВИ: Реконструкција водоводне мреже у делу насеља Шумица

Foto: Vodovod Zrenjanin

Radnici JKP Vodovod i kanalizacija izgradiće 3,5 kilometra nove vodovodne mreže i to u sedam ulica - Prizrenskoj, od Prvomajske do Topličine, Topličinoj, 6. maja, Lozničkoj, Šabačkoj, Valjevskoj i Strelišnoj.

Od polietilenskih cevi u ovom naselju biće zamenjeno i oko pet kilometara vodovodnih priključaka, koji vode od glavnog uličnog voda do šahtova korisnika, za nešto više od 300 objekata, kao i više od 20 podzemnih hidranata za efikasnije ispiranje vodovodne mreže i za gašenje mogućih požara.

Foto: Vodovod Zrenjanin

- Zamenom cevi koje su stare više od 50 godina značajno će se unaprediti sistem 

vodosnabdevanja i eliminisati gubici vode u mreži - kaže Siniša Gajin, rukovodilac službe informisanja u ovom komunalnom preduzeću, ističući da se nastavlja realizacija pomenutog, nakon naselja Ruža Šulman gde je izgrađeno 2,5 km nove vodovodne mreže, a planirani su radovi u naseljima Karađorđev trg, Centar i Mala Amerika u ukupnoj dužini od 19 kilometara.

Sredstva za radove u Šumici i preostala tri naselja, u iznosu od 425 miliona dinara, obezbedila je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)