MOMIROVIĆ: Moravski koridor je investicija u budućnost Srbije

Novosti online

21. 07. 2022. u 11:50

MORAVSKI koridor je najveće gradilište u našoj zemlji i na njemu je trenutno zaposleno više od 3600 hiljada radnika, i to u trenutku kada je u Evropi rat i kada niko ne razmišlja o javnim investicijama, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon što je danas obišao radove na izgradnji Moravskog koridora, na deonici projekta od Kraljeva do Čačka.

МОМИРОВИЋ: Моравски коридор је инвестиција у будућност Србије

Foto: Ministarstvo

  - Za nešto više od godinu dana povezaćemo Kraljevo sa auto-putem Miloš Veliki, a do kraja godine povezaćemo Kruševac sa Koridorom X. U periodu od tri godine u planu nam je da završimo Moravski koridor. Ne odustajemo ni od jednog projekta i ne povlačimo se ni sa jednog gradilišta, jer nam je u prvom planu odgovornost da sve započeto i završimo - rekao je Momirović.

Ova deonica je od posebnog značaja kako za Kraljevo, tako i za Čačak, jer će biti povezani najkvalitetnijim auto-putem u Jugoistočnoj Evropi, a samim tim otvorili smo perspektivu u ovom delu zemlje, zaključio je ministar Momirović.

Foto: Ministarstvo

Ministar je dodao da sve ove projekte sprovodimo zahvaljujući fiskalnoj konsolidaciji i hrabroj politici Aleksandra Vučića, jer ako želimo da nastavimo sa investicijama, i ako želimo da obezbedimo bolji standard za naše građane, nama je upravo takva politika i potrebna. Obilasku radova prisustvovao je i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić i tom prilikom je naglasio da je ovo zahtevan projekat, ali su potpuno aktivirana sva gradilišta, a posebnost ovog projekta je u činjenici da se uporedo sa izgradnjom auto-puta od Kraljeva do Čačka radi i hidrotehničko uređenje Zapadne Morave.

Foto: Ministarstvo

 - Radovi su intenzivni, ali se nalazimo u dobroj dinamici i u skladu sa onim obećanjima koje smo dali predsedniku Vučiću tokom njegove prethodne posete - dodao je Antić.

Moravski koridor od izuzetnog je značaja jer povezuje centralne delove Srbije sa dva najvažnija putna pravca - koridorima 10 i 11. Ova saobraćajnica će povezati sva veća naselja centralne Srbije između Pojata i Čačka - Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak, gde živi oko pola miliona stanovnika.

Moravski koridor će biti prvi digitalni auto-put u Srbiji.

Ukupna dužina iznosi 112 kilometara i obuhvata tri deonice: Pojate – Kruševac (27,8km), Kruševac - Adrani (53,8km), Adrani - Preljina(30,6km).

BONUS VIDEO:

Važno obraćanje Vučića iz Predsedništva Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024