KRV DALI I PO 75 PUTA: Uručene nagrade najplemenitijim i najhumanijim u Zrenjaninu

B. Grujić

14. 06. 2022. u 15:07

POVODOM Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi u Gradskoj kući u Zrenjaninu, uručena su priznanja višestrukim dobrovoljnim davaocima krvi, koji su krv dali 75, 50 i 35 puta, i plakete Široko srce.

КРВ ДАЛИ И ПО 75 ПУТА: Уручене награде најплеменитијим и најхуманијим у Зрењанину

Foto: Grad Zrenjanin

Pozdravljajući prisutne, zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, ukazao je na značaj dobrovoljnog davanja krvi i potrebu podizanja svesti svakog pojedinca o pomoći drugim ljudima kada je to najpotrebnije.

- Kada si čovek i imaš humano srce, to neko primeti i zato smo danas ovde da takve ljude istaknemo i nagradimo - istakao je Saša Santovac.

Aleksandra Tanasijević, sekretar Crvenog krsta u Zrenjaninu, uručila je plakete Široko srce, onima koji su postigli izuzetne rezultate na omasovljavanju dobrovoljnog davalaštva krvi u 2021. godini. Plakete su uručene Medicinskoj školi, Tehničkom fakultetu Mihajlo Pupin, naseljenom mestu Perlez i Vatrogasno-spasilačkom bataljonu iz Zrenjanina.

- Izuzetna je čast biti u društvu humanih ljudi širokog srca i zato vam svima veliko hvala - istakla je Aleksandra Tanasijević.

Sedamdeseti pet puta krv su dali Najdan Stamenković i Jovan Sremac, pedeset Nedeljko Stanaćev, Dragan Garai, Siniša Nikolić, Slobodan Stefanov, Zoltan Molnar i Duško Marjanski.

Foto: Crveni krst Zrenjanin

Istovremeno, u prostorijama Crvenog krsta u Zrenjaninu pobednicima likovno-literarnog konkursa Krv život znači, uručene su diplome i prikladni pokloni.

Akciji dobrovoljnog davanja krvi koja je organizovana u prostorijama Crvenog krsta u Zrenjaninu, pridružio se i gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura koji je dao krv 44. put, a akciju je podržalo i 18 pripadnika Vatrogasno-spasilačkog bataljona Zrenjanin na čelu sa komandantom Branislavom Milosavljevićem.

Najbolji likovni radovi

Nagrađeni su likovni radovi osnovaca Anite Juhas, Stefana Vučetića, Đorđa Šakića, Saše Pernata, Anđele Abdomerović, zatim grupni rad Lene Slavkov, Jane Janković, Jelene Rosić i Milice Pejić, kao i Alekse Prvulova i Aleksandra Krstina, Arijane Bandović i srednjoškolaca Anđele Ivanović, Maje Etinski, Maje Todorović, Miljane Trivunović, Viktorije Borbaš i Ivone Sučević.

Literarni radovi

Nagrađeni su osnovci Dušan Antić, Nikolina Vijatov, Lena Savić, Milica Bajčetić, Elena Stevanović Minja Savić Novaković i srednjoškolci Nađa Toškov, Milica Milutinović i Ivana Babinka.

Najbolji video radovi

Animacija srednjoškolaca Doniraj krv, u kojoj su učestvovali Vanja Škorić, Jovana Lazić, Minja Tajdić, Željana Subić, Dijana Andrijin, Milica Igić, Denis Švarc, Aleksa Epifanić, Dunja Rašić, Svetlana Sandić, dok je animaciju režirala i montirala Milica Igić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IME „KSANADU“ OZNAČAVA MESTO NEVEROVATNE LEPOTE: Uverite se sami, samo odaberite jednu od tri destinacije