UZBUNA U ALEKSANDROVCU: Posle povratka sa ekskurzije 76 đaka zbrinuto zbog stomačnih tegoba

S. B.

13. 06. 2022. u 13:35

GRUPA od 76 učenika od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole „Ivo Lola Ribar” iz Aleksandrovca javila se ovog vikenda Dečjem dispanzeru Doma zdravlja zbog stomačnih tegoba.

УЗБУНА У АЛЕКСАНДРОВЦУ: После повратка са екскурзије 76 ђака збринуто због стомачних тегоба

Foto: S.B.

U Aleksandrovcu ne isključuju mogućnost da su deca dobila tegobe nakon konzumiranja hrane na jednodnevnoj ekskurziji u Nišu prošle nedelje, ali napominju da se radi na utvrđivanju uzroka u saradnji sa epidemiolozima iz Kruševca.

- Prva grupa učenika je bila na ekskurziji u sredu i iz te grupe imamo 61 đaka sa simptomima, dok je iz druge grupe, koja je dan kasnije bila na ekskurziji, bilo manje učenika sa tegobama - navodi za „Novosti” Miljan Arsić, direktor Osnovne škole „Ivo Lola Ribar”.

- Preduzeli smo sve što je potrebno u smislu da su deca zbrinuta kod lekara, a mi smo sa svoje strane u stalnom kontaktu i sa lekarima Doma zdravlja u Aleksandrovcu, ali i sa epidemiološkom službom Zavoda za javno zdravlje u Kruševcu - ističe on.

Pojedini đaci dobili su infuziju, zbrinuti su i zahvaljujući lekarima u Aleksandrovcu dobro se osećaju.

Više informacija o uzrocima tegoba kod đaka biće poznato nakon dobijanja rezultata Zavoda za javno zdravlje Kruševac, gde su prosleđeni uzorci.

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA ZAVIČAJNI MUZEJ ŽUPE: Danas otvorena nova stalna postavka u Aleksandrovcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!