ŠEST MILIONA ZA INFRASTRUKTURU: Nastavak projekta "Da nam sela budu bliža" u Zrenjaninu

B. G.

08. 06. 2022. u 08:50

MESTO Farkaždin četvrta je po redu destinacija u okviru projekta "Da nam sela budu bliža", a domaćin gradonačelniku Zrenjanina Simi Salapuri i njegovim saradnicima, na svom poljoprivrednom gazdinstvu bio je Stevica Matić.

ШЕСТ МИЛИОНА ЗА ИНФРАСТРУКТУРУ: Наставак пројекта Да нам села буду ближа у Зрењанину

Foto: Grad Zrenjanin

Primarno za Farkaždin, istakao je gradonačelnik Zrenjanina, su sredstva planirana za infrastukturu, u iznosu od šest miliona dinara, a za asfaltiranje Tamiške ulice i bušenje novog bunara za poboljšanje vodosnabdevanja, kao i uređenje pešačke staze u delu glavne ulice, kojom se odvija najveći deo tranzitnog saobraćaja kroz selo. Svi radovi biće realizovani do kraja jula meseca.

- Jedan od većih problema u selu je divlja deponija na obodu, za čiju sanaciju je potrebno između 15 i 20 miliona dinara i to je ozbiljan problem u skoro svim naseljenim mestima - rekao je Salapura.

On je istakao i da se zbog geografskog položaja sela, blizine Tamiša i Beograda, beleže sve češće kupovine imanja, zemljišta i parcela za vikendice u ovom kraju.

TEREN ZA FUDBAL

UZ sređivanje manjih komunalnih problema, velika želja Farkaždinaca je izgradnja terena za mali fudbal, u centru sela, kao i uređenje parka i Doma kulture.

- Nastavio sam porodičnu tradiciju od preko stotinu godina i poljoprivredom se bavim otkad znam za sebe, a kao i ostali poljoprivrednici u selu, značajna sredstva ulažem u proizvodnju, a da nikada unapred ne znam šta će mi se vratiti, ali to je moja odluka - kaže Stevica Matić, koji se bavi ratarstvom, povrtarstvom i stočarstvom i na svom imanju i zemljištu koje uzima u zakup, gaji suncokret, kukuruz, pšenicu i bostan.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove