KOPNENA VOJSKA BEZ PREMCA: Na Beranovcu održano prvenstvo Vojske Srbije u trci sa preprekama (FOTO)

G. Ćirović

03. 06. 2022. u 14:06

U ORGANIZACIJI Komande Kopnene vojske i Druge brigade KoV kao domaćina, na vojnom kompleksu „Beranovac“ nadomak Kraljeva održano je Prvenstvo Vojske Srbije u disciplini – Trka sa preprekama na 10.000 metara.

КОПНЕНА ВОЈСКА БЕЗ ПРЕМЦА: На Берановцу одржано првенство Војске Србије у трци са препрекама (ФОТО)

Foto: G. Šljivić

Na ovoj trci koja se prvi put organizuje učestvovalo je osam ekipa iz sastava Vojske Srbije, kao i jedna ekipa Minstarstva odbrane – Generalštab VS, Kopnena vojska, RViPVO, Komanda za obuku, 72. brigada za specijalne operacije, 63. padobranska brigada, Garda VS, Odred Vojne policije za specijalne namene „Kobre“ i Vojna akademija Univerziteta odbrane, sa ukupno 63 takmičara, od kojih su dve žene.

- Učesnici su imali zadatak da što brže savladaju veoma zahtevnu stazu dugačku 10 kilometara sa ukupno 24 prepreke koje iziskuju veliki psihofizički napor. Prema propozicijama, u ekipnoj konkurenciji boduje se po pet najboljih rezultata – kaže poručnik bojnog broda Ivan Obreza iz Druge brigade KoV.

Svi učesnici ovog nadmetanja koje bi trebalo da postane tradicionalno pokazali su zavidnu veštinu, fizičku i psihičku pripremljenost, uspešno savladavajući sve prepreke, od takozvanog „Everesta“, preko tunela od betonskih cevi u dužini od 21 metra, do savladavanja zida od guma visokog četiri metra i puzanja ispod tenka i žičane ograde.

Pobednik u ekipnoj konkurenciji je ekipa Kopnene vojske ispred ekipa 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade. U pojedinačnoj konkurenciji najbrži je bio stariji vodnik prve klase Dalibor Anđelković iz Kopnene vojske koji je stazu savladao za 49 minuta i 28 sekundi, dok je kod žena brža od svoje koleginice bila vojna službenica Bojana Marić iz Komande za obuku koja je ostvarila vreme od jednog sata i 19 minuta.

- U Vojsci Srbije velika pažnja pridaje se fizičkoj obuci i sportu. Nadogradnjom i osposobljavanjem u tom domenu usavršavamo se za još uspešnije izvršavanje dodeljenih zadataka – naglasio je Obreza.

Kako to i dolikuje, na kraju takmičarskog dana, uz prigodnu svečanost u kraljevačkoj kasarni „Ribnica“ i u prisustvu vojnih i civilnih zvanica, pobednicima su uručeni pehari i medalje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024