PRIKUPLJENO TRIDESETAK JEDINICA KRVI: Tradicionalna akcija u Drenovcu još jednom održana na Spasovdan

Зорана Рашић
Zorana Rašić

02. 06. 2022. u 16:58

U VELIKOM selu Drenovac kod Paraćina danas je održana akcija prikupljanja krvi koja se uvek organizuje na verski praznik Spasovdan, po tradiciji.

ПРИКУПЉЕНО ТРИДЕСЕТАК ЈЕДИНИЦА КРВИ: Традиционална акција у Дреновцу још једном одржана на Спасовдан

Foto: CK "Paraćin"

Pozivu da doniraju najdragoceniju tečnost odazvalo se tridesetak  najhumanijih, a akcija je održana u seoskoj biblioteci.

- Svaki Spasovdan je datum kada se organizuje u Drenovcu dobrovoljno davalaštvo krvi na poziv Zavoda za transfuziju krvi Niš i paraćinskog Crvenog krsta – rekla je stručna saradnica CK Aleksandra Buzaš.

Ona je podsetila da je 14. jun datum kada se obeležava Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, a 17. juna Elektrodistribucija će organizovati prikupljanje krvi u svojim prostorijama u Paraćinu. Ova akcija otvorena je za sve zainteresovane građane koji žele da poklone životnu tečnost - a ne samo za radnike EPS-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici