PETKOVIĆ U VELIKOJ HOČI: Na zahtev meštana grad dobija novi trg

D. Z.

25. 05. 2022. u 14:19

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković navodi da je Velika Hoča jedno od najstarijih srpskih naselja u Metohiji.

ПЕТКОВИЋ У ВЕЛИКОЈ ХОЧИ: На захтев мештана град добија нови трг

Foto: Kancelarija za KIM

- Tokom posete Velikoj Hoči jedan od zahteva i predloga meštana koji sam čuo bio je da obnovimo centralni gradski trg, kao tačku sabiranja i okupljanja našeg naroda. Predstavljen mi je predlog projekta i idejnog rešenja i mi ćemo kao Kancelarija za Kosovo i Metohiju sa zadovoljstvom finansirati izgradnju hočanskog trga koja će početi u veoma kratkom periodu.

Ovo je istakao na svom Fejsbuk nalogu direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković, navodeći da je Velika Hoča jedno od najstarijih srpskih naselja u Metohiji, kao i da se još u 15. veku pominje da je imala centralni gradski trg na potezu od Dečanske vinice i obližnje Crkve Svetog Stefana.

- Drago mi je da ovaj slavni vinogradarski kraj, koji iz godine u godinu posećuje sve veći broj turista, razvija svoje potencijale, a mi ćemo kao Kancelarija pomoći na tom putu i verujem da će i gradski trg biti nova atrakcija, ali ćemo nastaviti da pomažemo i kroz druge vidove podrške - zaključio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)