DA SE ODRŽI ŽIVOT U SELIMA: Mnogi gorštaci u pirotskom kraju ove sezone dobijaju puteve

V. ĆIRIĆ

22. 05. 2022. u 11:29

ASFALTERI iz Pirota, rade na deonici puta od pirotskog sela Temska do Ragodeša. U toku je ugradnja asfalta u dužini od 1,7 kilometara, širine 3,5 metara.

ДА СЕ ОДРЖИ ЖИВОТ У СЕЛИМА: Многи горштаци у пиротском крају ове сезоне добијају путеве

foto: V. Ćirić

Reč je o najgoroj deonici puta koji će ubuduće biti mnogo bezbedniji, a vrednost radova je oko 15,3 miliona dinara. Novi put dobiće i bankinu, kao i kanale za propust vode, tako da će sasvim sigurno još dugo služiti retkim meštanima ovog sela i onima koji obilaze ovaj kraj.

Prema rečima Miloša Colića, zemenika gradonačelnika, putevi ka selima se rade pod okriljem akcije „Asfalt do svakog sela-asfalt do svake kuće“.

Cilj je da se, kao i u gradu, ulaže i u ruralnim sredinama , da se infratsrukturom sačuva život u selima. Narednih dana asfaltiraće se i put ka Vlasima, Vojnegovcu, Ržani, Rasnici, Dobrom Dolu i drugim mestima koja godinama kubure sa lošim putevima.

BONUS VIDEO:

KAŽE DA JE NAŠAO POTPUNU SLOBODU: Panta godinama živi u pećini i gradi mostove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)