NOVI SAD SE BORI PROTIV NASILJA U ŠKOLAMA: Vučević - Obezbedićemo funkcionalan prostor za zaštitu ugroženog maloletnog stanovništva

Novosti onlajn

10. 05. 2022. u 12:15

DANAS je u Novom Sadu održan sastanak članova Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada Novog Sada i predstavnika Centra za nestalu i zlostavljanu decu. Sastanku je prisustvovao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i Igor Jurić, kao i predstavnici Grada Subotice i Aranđelovac i opštine Vlasotince.

НОВИ САД СЕ БОРИ ПРОТИВ НАСИЉА У ШКОЛАМА: Вучевић - Обезбедићемо функционалан простор за заштиту угроженог малолетног становништва

Foto: Printskrin Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Dina Vučinić, članica Gradskog veća za obrazovanje, istakla je da će sastanku prisustvovati i predstavnici Učeničkog parlamenta.

- Novi Sad je prvi grad koji je oformio Učenički parlament. Oni aktivno učestvuju u radu Koordinacionog tela, čiji je osnivač Skupština grada Novi Sad. Škole su dužne da svakog meseca šalju izveštaju kako bismo videli stanje bezbednosti. Mi ne želimo probleme da guramo pod tepih, već da o njima pričamo i radimo na prevenciji - rekla je Vučinićeva.

Igor Jurić, iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu, dodao je da se Novi Sad brine o problemu nasilja i nasilja nad decom.

- Naša ideja je da svi gradovi i opštine u Srbiji imaju jedno ovakvo koordinaciono telo. Ono što vam mogu reći da sam u razgovorima sa gradonačelnikom Vučevićem i predsednikom naše zemlje koje sam vodio u proteklih mesec dana čuo da će formiranjem nove vlade ovaj problem biti vodeći kojim će se naša zemlja baviti - naglasio je Jurić.

Osim Koordinacionog tela, Novi Sad će uskoro dobiti i dnevni boravak za decu u riziku, a Jurić je dodao da u tom periodu formiranja dnevnog boravka, kakve u regionu ima Hrvatska, očekuje podršku od gradonačelnika Vučevića. 

Prvi čovek Novog Sada nadovezao se na Jurićeve reči i dodao:

- Centar bi doprineo posebnoj zaštiti ugroženih kategorija maloletnog stanovništva i već razgovaramo o potencijalnim lokacijama. Moramo obezbediti prostor koji će biti funkcionalan za takve potrebe. To bi bio prvi primer takve prakse u Srbiji - izjavio je Vučević.

(nsuivo.rs)

BONUS VIDEO:

NS EPK 2022: Vučević i Đorđević puštaju u promet nove poštanske marke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024