DOBA ROBOTA: Nacionalni kup u robotici "Eurobot Srbija" 30. aprila

Lj. P.

28. 04. 2022. u 10:00

U CENTRALNOJ zgradi Univerziteta u Novom Sadu, u subotu, 30. aprila u 12 sati je svečano otvaranje 19. Nacionalnog kupa u robotici „Eurobot Srbija“, a ovogodišnja tema je „Doba robota“.

ДОБА РОБОТА: Национални куп у роботици Еуробот Србија 30. априла

Fakultet tehničkih nauka Novi Sad

„Eurobot“ međunarodno takmičenje mladih, pretežno studenata, iz domena robotike, okupiće 11 timova iz Novog Sada, Beograda, Šida i Pančeva, a zadatak će biti da se napravi robot koji treba da ispuni određeni zadatak.

Tri najbolje plasirane ekipe sa nacionalnog kupa kvalifikovaće se se za učešće na evropskom prvenstvu u robotici „Eurobot 2022“ koje će se održati u Francuskoj od 25. do 28. maja.

Organizator takmičenja je Katedra za mehatroniku, robotiku i automatizaciju, departmana za industrijsko inženjenjrstvo i menadžment Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

U okvuiru takmičenja, kao prateći program događaja, u holu zgrade rektorata biće postavljena izložba na kojoj će biti porikazani različiti robotski i tehnički sistemi uključujući kolaborativne i mobilne robote. Izložba će biti upriličena povodom obeležavnja jubileja 20 godina postojanja studijskog programa Mehatronika na Fakultetu tehničkih nauka.

U okviru izložbe biće predstavljeni izabrani rezultati naučno-istraživačkih projekata na kojima su učestvovali članovi Katedre za mehatroniku, robotiku i automatizaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna