TOPLANA U ZRENJANINU POČETKOM MAJA OSTAJE BEZ STRUJE: Nakon dva meseca ističe rok rezervnog snabdevanja

B. G.

27. 04. 2022. u 20:30

OSTAJE da se narednih dana vidi hoće li se realna mogućnost da Javno komunalno preduzeće Gradska toplana u Zrenjaninu, ostane bez struje, zaista dogoditi.

ТОПЛАНА У ЗРЕЊАНИНУ ПОЧЕТКОМ МАЈА ОСТАЈЕ БЕЗ СТРУЈЕ: Након два месеца истиче рок резервног снабдевања

FOTO: Novosti

Kako ističu u ovom javnom preduzeću, još 1. februara pokrenuli su postupal nabavke električne energije, ali im je EPS Snabdevanje, dalo ponudu na 77 miliona dinara bez PDV-a, umesto prošlogodišnjih 26, što je skoro tri puta više.

- Nismo imali dovoljno sredstava planiranih za ovu nabavku i prešli smo na rezervno snabdevanje - poručuju iz zrenjaninske Toplane, uz napomenu da ono zakonski ne može trajati duže od dva meseca i da rok ističe 1. maja.

Ukoliko do tada problem ne bude rešen, gradska Toplana ostaće bez struje, koja je od vitalnog značaja za rad.

- Dostavili smo lokalnoj samoupravi zahtev za korekciju cena toplotne energije, kao i zahtev za izmenu i dopunu programa poslovanja za tekuću godinu, kako bismo izmenili plan nabavki i sproveli nabavku električne energije - navodi se u saopštenju JKP Gradska toplana Zrenjanin, uz naglasak da će na osnovu usmenog obaveštenja iz JP EPS Snabdevanje, bez struje ostati već prvog radnog dana u maju, jer nakon dva meseca, ističe rok rezervnog snabdevanja.

 

BONUS VIDEO:

USKRŠNjA ŠETNjA: Beli labud izašao iz vode u Zrenjaninu, mališani oduševljeni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)