MIROVIĆ RAZGOVARAO SA EPISKOPOM VASILIJEM: Obeležavanje stogodišnjice ujedinjenja SPC od velikog značaja za srpski narod

Novosti online

20. 04. 2022. u 12:16

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas episkopa sremskog Vasilija, povodom obeležavanja stote godišnjice ujedinjenja Srpske pravoslavne crkve, koja će biti održana 15. maja ove godine u Sremskim Karlovcima.

МИРОВИЋ РАЗГОВАРАО СА ЕПИСКОПОМ ВАСИЛИЈЕМ: Обележавање стогодишњице уједињења СПЦ од великог значаја за српски народ

Foto: Pokrajinska vlada

Na sastanku je bilo reči i o zajedničkim planovima u vezi sa nastavkom obnove Patrijaršijskog dvora i Bogoslovije „Sveti Arsenije Sremac“ u Sremskim Karlovcima u ovoj godini, za šta su obezbeđena finansijska sredstva u pokrajinskom budžetu.

Predsednik Mirović rekao je da je otvaranje Svetog arhijerejskog sabora i stogodišnjica ujedinjenja veliki događaj na ponos našeg naroda, istakavši da će Pokrajinska vlada podržati obeležavanje ovog značajnog jubileja.

Vladika sremski Vasilije zahvalio je Pokrajinskoj vladi na podršci, ocenivši da je predstojeći događaj od velikog značaja za Srpsku pravoslavnu crkvu i sve građane.

Sastanku je prisustvovao i rektor Bogoslovije u Sremskim Karlovcima Jovan Milanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

REKONSTRUKCIJA KOLOVOZA MENJA TRASE: Autobusi u Sremskoj Kamenici saobraćaće novim pravcima