SAJAM POLJOPRIVREDE U ŠAPCU: Najbolji iz Srbije

V. M.

11. 03. 2022. u 19:41

ŠABAČKI gradonačelnik, dr Aleksandar Pajić, je u hali sportova ,,Zorka” svečano otvorio 12. Regionalni sajam poljoprivrede, koji traje dva dana, u organizaciji Odeljenje za poljoprivredu grada Šapca i Radio televizija AS, na kom učestvuje više od 120 izlagača, kompanija i firmi iz zemlje i inostranstva, koji posetiocima predstavljaju najnovija dostignuća u svim granama agrara .

САЈАМ ПОЉОПРИВРЕДЕ У ШАПЦУ: Најбољи из Србије

foto: V. Mitrić

Gradonačelnik Pajić je naglasio je „ ova sajamska manifestacija najbolje mesto da se strane kompanije uvere u mogućnosti naše poljoprivrede, ali i mesto gde domaći poljoprivrednici unapređuju svoje znanje i upoznaju se sa novim trendovima i tehnologijama u poljoprivrednoj proizvodnji“.

foto: V. Mitrić

- Grad Šabac iz budžeta za ovu godinu odredio  120 miliona dinara za poljoprivredu. Tokom prošle godine naš grad dobio je nagradu za najuspešniju lokalnu zajednicu u podsticanju agrobiznisa na 88. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Ovo priznanje jasan je pokazatelj da imamo najbolje mere i podsticaj u oblasti agrobiznisa, ali i odličnu koordinaciju sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Zajedno sa svojom državom nastavićemo da ulažemo u poljoprivredu. Ministarstvo za brigu o selu pomaže mladim bračnim parovima sa 10 hiljada evra za kupovinu seoskog domaćinstva čime se želi zaustaviti odlazak mladih sa sela i pospešiti demografska obnova tih područja. Bez poljoprivrede i ulaganja u selo, nema ni života u gradu - rekao je on.

foto: V. Mitrić

Srpski poljoprivredni proizvodi su, kao je Pajić, „među najkvalitetnijim u svetu, a bez jakog sela, nema ni jake Srbije“.

- Šabac sa Mačvom, Pocerinom i Posavotamnavom značajan je poljoprivredni region na karti Srbije. Stoga naši vredni domaćini treba da znaju da je Grad Šabac njihov pouzdan partner u stvaranju boljih uslova za rad i unapređenje poljoprivredne proizvodnje. Zajedno možemo sve i siguran sam da ćemo to u godinama koje dolaze i pokazati - rekao je gradonačelnik Pajić.

BONUS VIDEO:

NAROD ČEKA VUČIĆA: Predsednik danas u Mladenovcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!