ITALIJANI I IZ ŠAPCA ŠIRE MREŽU: Udruženje privrednika "Konfindustrija", posle Beograda , otvorilo novu kancelariju u Srbiji

V. Mitrić

05. 03. 2022. u 07:26

U ŠAPCU je, posle prvenca u Beogradu, svečano otvorena kancelarija teritorijalnog predstavništva najvećeg i najznačajnijeg udruženja italijanskih privrednika u našoj zemlji, a "Konfindustrija Srbija" ima cilj da podrži kompanije sa Apeninskog poluostrva koje su u gradu na Savi prepoznale priliku za biznis, te poveća investicije.

ИТАЛИЈАНИ И ИЗ ШАПЦА ШИРЕ МРЕЖУ: Удружење привредника Конфиндустрија, после Београда , отворило нову канцеларију у Србији

Dr Pajić (u sredini) sa partnerima, Foto V. Mitrić

- U našem gradu već posluje deset italijanskih firmi, a presudni za otvaranje "Konfindustrije" su izgradnja auto-puta od Rume do Šapca i brze saobraćajnice koja će nas još bolje povezati sa Loznicom. Očekujemo da će saradnja sa ovom kancelarijom rezultirati većim obimom privrednih aktivnosti i doprineti unapređenju poslovne klime - istakao je gradonačelnik dr Aleksandar Pajić.

Istovremeno, predsednik grupacije "Konfindustrija Srbija" Patricio Dei Tos ističe da je otvaranje kancelarije njihov iskorak, ali i znak širenja na ovoj teritoriji.

- Šabac je za italijansku privrednu zajednicu u Srbiji veoma bitan i to ne samo zbog geografskog položaja, već i otvorenog dijaloga koji smo imali sa lokalnom samoupravom.

Zahvaljujem gradonačelniku što je uvek bio otvoren za dijalog i delio naše napore da dovedemo još investitora. Siguran sam da ćemo i u budućnosti nastaviti saradnju - naglasio je Patricio Dei Tos.

Teritorijalni predstavnik "Konfindustrije" za zapadnu Srbiju Simone Apoloni nema dilemu da će broj italijanskih firmi u Šapcu uskoro biti još veći, pa najavljuje da će jedan italijanski investitor ovde trebalo da stigne do kraja godine.

ZAMAH

KANCELARIJA "Konfindustrije" u Srbiji posluje od 2012, u Beogradu, a njihovo udruženje trenutno čini 170 firmi iz svih privrednih grana, koje su raspoređene na čitavoj teritoriji naše zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati