OD 23 NOVOZARAŽENIH JEDNO DETE: Korona virus u rudničko-takovskom kraju

M. BOŠNjAK

24. 02. 2022. u 16:30

KOVID zona Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, nažalost, izveštava o još jednom smrtnom ishodu tokom minula 24 sata. Preminuo je pacijent godišta 1932.

ОД 23 НОВОЗАРАЖЕНИХ ЈЕДНО ДЕТЕ: Корона вирус у рудничко-таковском крају

Foto: M. Bošnjak

Broj pacijenata u toj „crvenoj“ zoni je 20, prema preseku od jutros.

- Kod njih 19 potvrđen je korona virus, jedan ima negativne rezultate testiranja. Tokom protekla 24 sata u našu bolnicu primljene su tri osobe sa simptomima koji ukazuju na virus korona, jedan pacijent je prevezen u Klinički centar u Kragujevcu, na kućno lečenje otpušteno je četvoro – izjavio je dr Predrag Šutić, v. d. direktora milanovačke bolnice.

Po podacima Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, broj novoinficiranih virusom korona je 23, od kojih jedno dete.

- U Kovid ambulanti Doma zdravlja juče je ukupno pregledano 185 osoba, od kojih u Pedijatrijskoj kovid ambulanti 46 dece. Tri osobe su upućene na hospitalizaciju – saopštava danas ta ustanova.

Od marta 2020. godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u rudničko-takovskom kraju preminule su 232 osobe. U celom tom periodu, korona virusom ukupno ih je, prema dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 10.260. Od tog broja, samo od početka avgusta prošle 2021. godine do danas, obolelo je njih 7.375, od kojih 1.048 dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)