POVELJA KOŠARKAŠU NIKOLI JOKIĆU: Sombor nizom svečanosti obeležilo Dan grada (FOTO)

J.BEKIĆ

18. 02. 2022. u 20:19

NIZOM manifestacija Sombor je obeležio Dan grada, 17. februar.

ПОВЕЉА КОШАРКАШУ НИКОЛИ ЈОКИЋУ: Сомбор низом свечаности обележило Дан града (ФОТО)

Foto: J.Bekić

Svečana akademija održana je u Narodnom pozorištu,pod nazivom „Sombor pesmom opevan-Grad salaša, bircuza i tamburaša“ posvećena je delu somborske biti koji se ogleda u vezi salaša sa gradskim jezgrom, povezanih pesmom i bircuzima, mestom nastanka mnogih značajnih ideja koje su ostavile traga u razvoju Sombora

Gradonačelnik Antonio Ratković, uručio je Povelju grada, najveće priznanje koje se dodeljuje za dostignuća u 2021. košarkašu Nikoli Jokiću, a u Nikolino ime promio je Darko Kosanović,direktor Sportskog centra „Soko“.

Foto: J.Bekić

 

Nikola je rođen 19. februara 1995. u Somboru,a prve košarkaške korake je načinio u svom rodnom gradu  u klubu „SO- koš“.Dao je izuzetan doprinos i razvoju društva kroz razne humanitarne akcije u kojima je učestvovao zajedno sa svojom porodicom i kroz fondaciju „Nikola Jokić i prijatelji“. Posebnu pomoć je iskazao u borbi protiv korona virusa doniranjem vrednih uređaja  i opreme bolnici u Somboru,navodi se u obrazloženju odluke.

Osim toga,uručene su zahvalnice pojedincima ,organizacijama i ustanovama koje su dale nesebičan doprinos gradu.

Sombor je status slobodnog kraljevskog grada stekao 17. februara 1749. godine, kada je austrougarska carica Marija Terezija, potpisala privilegijalno pismo. U vremenu između dva svetska rata Sombor je izgubio status grada, da bi mu odlukom Vlade Srbije, odnosno usvajanjem Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije, status bio vraćen 2008. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)