SRBIJA OSVOJILA PREGRŠT MEDALJA: Završen 11. Kup nacija u ženskom boksu

J.BEKIĆ

31. 01. 2022. u 16:10

U SPORTSKOJ hali „Mostonga“ u Somboru večeras je završen 11. Kup nacija u ženskom boksu.

СРБИЈА ОСВОЈИЛА ПРЕГРШТ МЕДАЉА: Завршен 11. Куп нација у женском боксу

foto: J. Bekić

Reprezentacija Srbije ostvarila je sjajan uspeh, osvojivši desetak medalja. Čak 10 Srpkinja uspelo je da se plasira u finale i to šest seniorki, dve mlade bokserke i dve omladinke. Nina Radovanović osvojila je zlato u borbi (52 kg), Jelena Zekić deklasirala je Čehinju (57 kg) i domogla se prvog mesta, Natalija Šapanja, takođe se domogla zlatne medalje (60 kg), Milena Matović osvojila je srebro(66 kg) i Nikolina Gajić zlato u kategoriji (70 kg).

Grad zelenila i kulture ugostio je 143 takmičarke iz 18 zemalja, među kojima i tri koje su van okvira Starog kontinenta: Alžir, Kazakstan i Sijera Leone, zatim iz Rusije, Belorusije, Holandije, Češke, Slovačke, Norveške, Nemačke, Engleske, Poljske, BiH, Kipra, Hrvatske i Srbije. Publika je uživala u nadmetanju dama koje su prikazale svoje vrhunsko umeće i sportski duh.

Kroz gradsku halu za tri dana prodefilovalo je 40 Ruskinja,18 Grkinja,16 Mađarica,kao i 25 reprezentativki Srbije, među kojima i naše najbolje bosrke:učesnica Olimpijskih igara U Tokiju Nina Radovanović,Jelena Zekić, Nataša Šandrina, Sandra Maran, Milena Matović, Sara Ćirković, koje su uspešno savladale prepreke u kvalifikacijama i ostvarile plasman u polufinale.

Organizator ovog izuzetno važnog turnira su BK Sombor, pod pokroviteljstvom Grada Sombora i u partnerstvu sa Bokserskim savezom Srbije.

- Ovo je već peta godina zaredom kako Sombor ukazuje čast da bude domaćin jedne ovakve višednevne manifestacije.Zadovoljni smo tokom takmičenja,ali i odzivom i brojem učesnika,pogotovo u situaciji korone - kaže Mane Marčeta, direktor Bokserskog saveza Srbije.

Pandemija je sprečila desetak reprezentacija da doputuju na sver Srbije.

Boks se u ovom gradu brzo razvija, zahvaljujući razumevanju i viziji gradonačelnika Antonija Ratkovića i neumornom bokserskom entuzijasti Stojanu Kneževiću.

Mlade Srpkinje uspešne

NAŠA najbolja juniorka Sanja Mitić pobedila je Mađaricu Dominiku Silađi u kategoriji do 50 kilograma i zasluženo osvojila zlatnu medalju. Anastasija Bošković bila je bolja od Poljakinje kategorija, (66 kg) i okitila se srebrom. Seniorka Sara Ćirković savladala je Ruskinju (52 kilograma) i domogla se zlatnog odličja.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBIN PRVAK TURSKE: Slobodan Kovač i bankari” zaključali šampionsku krunu