U KLADOVU, MAJDANPEKU I KNJAŽEVCU: Raspuštene lokalne skupštine, obrazovani Privremeni organi

S. M. J.

07. 02. 2022. u 13:06

OPŠTINE Kladovo, Majdanpek i Knjaževac, odlukom Vlade Republike Srbije, dobile su Privremene organe. Za predsednike Privremenih organa imenovani su dosadašnji predsednici tih opština.

У КЛАДОВУ, МАЈДАНПЕКУ И КЊАЖЕВЦУ: Распуштене локалне скупштине, образовани Привремени органи

Saša Nikolić, Milan Đokić i Dragan Popović

Nakon što su krajem godine čelni ljudi lokalnih samouprava u Kladovu, Majdanpeku i Knjaževcu podneli ostavke, Vlada Republike Srbije raspustila je te Skupštine opštine i obrazovala privremene organe.

Za predsednika Privremenog organa opštine Kladovo imenovan je Saša Nikolić, koji je ostavku na funkciju predsednika podneo 29. decembra sa namerom da omogući da se lokalni izbori i inače planirani za decembar 2022. održe 3. aprila, kad i predsednički i parlamentarni.

Pored Nikolića ovu podunavsku opštinu vodiće i članovi Privremenog organa Nevenka Boldorac, Nikola Vuković, Radovan Arežina i Miodrag Savić.

Privremeni organ opštine Knjaževac vodiće Milan Đokić, koji opštinu Knjaževac vodi poslednjih 10 godina. Za članove Privremenog organa republička vlada imenovala je Marka Stojanovića, Darka Živkovića, Zoranu Živanović i Branislava Josifovića. Prethodni lokalni izbori u Knjaževcu su održani juna 2020. kad i parlamentarni.

U Majdanpeku će funkciju predsednika Privremenog organa obavljati Dragan Popović, dok su članovi Elvira Jovanović, Danijel Stojanović, Slaviša Božinović i Dragan Manojlović. Ova kalendarska godina je i inače izborna za opštinu Majdanpek, ali će umesto u avgustu oni biti održani u aprilu.

Na prvim sednicama privremenih organa ovih opština, koje će do konstituisanja nove vlasti, nakon lokalnih izbora 3. aprila, obavljati sve tekuće i neodložne poslove iz nadležnosti Skupštine opštine i izvršnih organa opštine utvrđene zakonom i Statutom opštine, biće izabrani i sekretari.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima