U GRADU BESPLATNO KLIZANJE: Lepe akcije Turističke organizacije Novog Pazara, Ustanove za sport i Sportskog saveza

N. Kočović

04. 02. 2022. u 22:39

TURISTIČKA organizacija Novog Pazara, Sportski savez i Ustanova za sport obezbedili su tokom februara besplatno skijanje i klizanje za učenike, studente i mlade ovog grada.

У ГРАДУ БЕСПЛАТНО КЛИЗАЊЕ: Лепе акције Туристичке организације Новог Пазара, Установе за спорт и Спортског савеза

Foto: N. Kočović

Skijanje na Kopaoniku, drugu godinu zaredom, omogućeno je akcijom “Novopazarski zimski turistički bus” kojom je, pored prevoza do te planine, obezbeđeno 50 besplatnih ski pasova svake nedelje.

- Želimo da mlade, decu, učenike i studente povedemo na Kopaonik, da uživaju u čarima zime i skijanju, da donesu neke pozitivne utiske – kaže direktor Turističke organizacije Dejan Belojica.

Foto: N. Kočović

U Sportskom savezu dodaju da su ciljna grupa osnovci, srednjoškolci i studenti.

- Planiramo da uključimo i sportiste. Skijanje je izuzetno skup sport, pa je ovo što radimo za 50 mladih na nedeljnom nivou velika stvar. U saradnji sa Sportskim savezom Raške uspostavili smo i kontakt sa liceciranim instruktorima skijanja pa će početnici imati priliku da nauče da skijaju, a oni iskusniji da usavrše svoje veštine – dodaje generalni sekretar te ustanove Nermin Zećirović.

Foto: N. Kočović

Istovremeno, tokom ovog meseca na klizalištu u centru Novog Pazara biće organizovani besplatni časovi klizanja za najbolje osnovce i učenike slabijeg materijalnog stanja.

- Ove zime je rekordna poseta na našem gradskom klizalištu, pogotovo tokom prazničnih dana. Želimo da tim učenicima damo podstrek da još bolje uče, ali i da izađu iz kuća, da smanjimo negativan uticaj računara, tableta, mobilnih telefona i televizije na decu – objašnjava Emir Mehmedović, direktor Ustanove za sport.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)