ČUDESNI SVET MAŠTE I ČAROLIJA: Kineski festival svetla u Novom Sadu i Beogradu

S. B.

28. 01. 2022. u 13:46

„KINESKI festival svetla“ u Srbiji, uz čarobnu instalaciju lampiona kojom se zvanično proslavlja kineska Nova godina kod nas, u svom čevrtom izdanju od 31. januara do 13. februara obasjaće Novi Sad i Beograd

ЧУДЕСНИ СВЕТ МАШТЕ И ЧАРОЛИЈА: Кинески фестивал светла у Новом Саду и Београду

Đ.Tomić

Tradicionalnu svetlosnu čaroliju u novosadskom Limanskom parku i Sava Promenadi ispred Galerije u Beogradu, organizuje “Balkanopolis centar za modernu tradiciju”, pod generalnim pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije i Grada Novog Sada, uz pokroviteljstvo grada Beograda i podršku ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji.

Inicijator i osnivač festivala, naš istaknuti umetnik Slobodan Trkulja, koji uživa veliku popularnost u Kini i radi na kulturnoj razmeni između dve zemlje, naglašava da ovogodišnji festival donosi još više radosti i svetlosti, kao i brojne novine.

- I ove godine ćemo uz fantastične svetlosne instalacije dočekati kinesku Novu godinu u Beogradu i Novom Sadu i na taj način doprineti još većem zbližavanju naroda Srbije i Kine koje vežu tradicionalno prijateljstvo i izuzetno bliski odnosi- kaže Trkulja.- Raduje me što se tradicija nastavlja i što sve više ljudi privlači šarena postavka koja podseća na svet kineskih bajki. „Kineski festival svetla“ će i ovog puta biti prava prilika da sa porodicom i dragim prijateljima prošetate i na siguran i bezbedan način posetite svet kreativne igre svetla.

SVETLOSNI PLES

- Jedan od favorita posetilaca biće muzičko-svetlosne interaktivne gazilice, koje će posetioci aktivirati plešući po njima u Galeriji kod ulaza 5, a novinu u Beogradu predstavljaće i impozantna “Leptirova krila” . Limanski park u Novom Sadu svetleće kao nikada uz dva kineska zmaja, životinjsko carstvo, magične jelene, čarobne ribe i mnoge druge atraktivne svetlosne instalacije – kaže Jelena Galetin iz organizacije festivala i naglašava da je svetlosni spektakl kreirala jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz kineske provincije Sečuan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024