BEZ PREMINULIH, OD 97 NOVOOBOLELIH 24 DECE: Epidemija u rudničko-takovskom kraju

M. BOŠNjAK

26. 01. 2022. u 15:31

NAKON tri uzastopna dana sa smrtnim ishodima, kovid zona Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu danas, srećom, ne potvrđuje nove gubitke života izazvane virusom korona.

БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ, ОД 97 НОВООБОЛЕЛИХ 24 ДЕЦЕ: Епидемија у рудничко-таковском крају

Foto: M.Bošnjak

U toj „crvenoj“ zoni trenutno se leči 25 pacijenata.

- Kod njih 22 potvrđen je virus korona, troje ima negativne rezultate testa. U protekla 24 sata u našu bolnicu primljeno je šest osoba sa simptomima koji ukazuju na virus korona, četvoro je otpušteno na kućno lečenje - izjavio je dr Predrag Šutić, v. d. direktora bolnice.

Po današnjim zvaničnim podacima Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, registrovano je još 97 novih slučajeva zaraze virusom korona, od kojih 24 dece. U Kovid ambulanti juče je pregledano ukupno 459 osoba, od kojih u Pedijatrijskoj kovid ambulanti 101 dete. Šest osoba je upućeno na hospitalizaciju.

Od marta 2020. godine, to jest od zvaničnog početka epidemije kovida-19 do danas, u rudničko-takovskom kraju preminulo je 205 osoba. U celom tom periodu, korona virusom ukupno ih je, prema dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 8.220. Od tog broja, samo od početka avgusta prošle 2021. godine do danas, obolelo je njih 4.883, od kojih 733 dece.

                                                                                                        

BONUS VIDEO:

LEMURI U JAGODINI: Upoznajte stanovnike ZOO Parka Jagodina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!