"KAZAN" PUN NAMIRNICA: Usluge Narodne kuhinje u Kraljevu koristi 600 najsiromašnijih građana

G. ĆIROVIĆ

25. 01. 2022. u 11:36

ZAHVALjUJUĆI ovdašnjoj kancelariji Crvenog krsta, uprkos povremenim problemima i teškim periodima, Narodna kuhinja u Kraljevu bez prestanka funkcioniše od 2002. godine, obezbeđujući, u skladu sa svojim mogućnostima, obroke za najsiromašnije Kraljevčane.

КАЗАН ПУН НАМИРНИЦА: Услуге Народне кухиње у Краљеву користи 600 најсиромашнијих грађана

G.Šljivić

Usluge takozvanog narodnog kazana svakodnevno koristi 600 najsiromašnijih meštana grada na Ibru, i ta brojka se, prema rečima Radmile Dobrić, sekretarke kraljevačkog Crvenog krsta, konstantno održava minulih nekoliko godina.

- Ekonomska situacija se u Kraljevu znatno poboljšala i više ne postoji veliki pritisak na Narodnu kuhinju kao što je to bilo nekada. Zahvaljujući Ministarstvu za rad i socijalnu politiku i Crvenom krstu obezbeđene su namirnice za devet meseci rada Narodne kuhinje, a za preostala tri meseca pobrinuli su se kraljevačka lokalna samouprava i donatori, tako da hrane ima dovoljno – kaže Radmila Dobrić.

G.Šljivić

Narodna kuhinja u Kraljevu

Korisnici kraljevačke Narodne kuhinje redovno dobijaju pola vekne hleba i pola litra kuvanog obroka koji je dva do tri puta nedeljno sa mesom. Na kvalitet i količinu obroka korisnici nemaju zamerke, a mnogima je to i jedino toplo jelo koje pojedu tokom nedelje.

- Nešto teža situacija je na ruralnom, brdsko-planinskom području, gde su uglavnom staračka domaćinstva, a Crveni krst nema mogućnosti da im pakete pomoći redovno dostavlja – dodaje Dobrićka. - Jesenas smo podelili oko 1.200 porodičnih paketa hrane i osnovnih potrepština, ali to je daleko manje od realnih potreba. Zato apelujemo na potencijalne donatore da pomognemo i ovoj ugroženoj kategoriji stanovništva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove