UPRKOS UPADU SPECIJALACA ROSU: Građani Gračanice dočekuju Srpsku novu godinu, na ražnju se tradicionalno peče vo (FOTO/VIDEO)

D.Z.

13. 01. 2022. u 17:40

ČITAVOM srpskom narodu i pravoslavnim hrišćanima čestitam ovu pravoslavnu novu godinu a posebne čestitke idu mojim sugrađanima u opštini Gračanica kojima u novoj 2022 godini želim zdravlja, mira, sloge, ljubavi i prosperiteta...

УПРКОС УПАДУ СПЕЦИЈАЛАЦА РОСУ: Грађани Грачанице дочекују Српску нову годину, на ражњу се традиционално пече во (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: D.Z.

Ovo je večeras poručila Ljiljana Šubarić, predsednica opštine Gračanica gde se na centralnom trgu ispred opštine uz poštovanje epidemioloških mera obeležava Srpska nova godina.

- Nova godina po julijanskom kalendaru je vekovna srpska tradicija i sveukupnog pravoslavnog sveta. Ona je odlika njegovog obeležja, jezika kulture i vere. Neka molitve za ljubav, mir i blagostanje budu odlika današnjeg dana -poručila je Ljiljana Šubarić, predsednica opštine Gračanica.

Inače, uprkos sinoćnjem upadu kosovskih specijalaca u zgradu opštine zbog sumnje da se obeležava pravoslavna nova godina, opština Gračanica nije odustala od najavljenog događaja na glavnom trgu gde će građani moći da se posluže kuvanim vinom i rakijom, kao i da probaju pečenje jer se na ražnju, kao i tradicionalno proteklih godina pekao vo.

Međutim, zbog upada specijalaca ROSU, opština je odustala od organizovanog prevoza žitelja okolnih sredina ali ne i odobeležavanja ovog pravoslavnog datuma, tako da će građani koji dođu smaoinicijativno moći da uživaju i u odabranoj muzici koju će sa razglasa puštati di džejevi.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)