LANJSKI BUDŽET ZA RASTEREĆENJE: Iza Subotičana je najbolja finansijska godina u novijoj istoriji grada

J. LEMAJIĆ

05. 01. 2022. u 07:13

GODINA iza nas je, kada je o finansijama reč, bila najbolja u istoriji Subotice. Budžet u 2021. je bio za milijardu dinara veći nego što je planiran, a za dva odsto manji od ovogodišnjeg, koji iznosi 7,5 milijardi. A, da bi došlo do toga, bilo je neophodno domaćinsko i odgovorno vođenje lokalne samouprave - ističe gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

ЛАЊСКИ БУЏЕТ ЗА РАСТЕРЕЋЕЊЕ: Иза Суботичана је најбоља финансијска година у новијој историји града

Foto J. Lemajić

Podseća i da je ovde otvorena kompanija "Bojsen" - najveća strana investicija koja premašuje 70 miliona dinara - da je počela izgradnja pruge Beograd - Budimpešta, od čega će najveću korist imati upravo Subotica, te da je ovdašnja Slobodna zona među najuspešnijima u Srbiji...

- Iako su rekordna bila i ulaganja u obnovu ulica, škola, vrtića... izuzetno sam ponosan na činjenicu da je gradski budžet lane premašio prvobitnu projekciju, što svedoči o snažnom oporavku uprkos veoma promenljivoj situaciji izazvanoj pandemijom. Taj budžet je, čak, izneo i teret potpune otplate duga za vojnu imovinu od 214 miliona dinara, potraživanja gradskog trezora "teških" 150 miliona i velikog dela dugovanja "Apoteke" od 158 miliona dinara. Obezbeđen je i novac za nastavak izgradnje zgrade Narodnog pozorišta, tačnije za osmu-drugu fazu, dok će rekonstrukcija Gradskog stadiona biti započeta ovog proleća. Tokom godine ćemo završiti i projekat za kompletnu rekonstrukciju Opšte bolnice u Subotici - zaključuje Stevan Bakić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?