ZA PUTEVE 88 MILIONA: Čak 60 miliona dinara izdvojeno i za rekonstrukciju ulica u Paraćinu

Z. Rašić

03. 01. 2022. u 07:00

DIREKCIJA za izgradnju opštine Paraćin, koja je upravljač lokalnim javnim putevima i ulicama, u ovoj godini najveće poslove imaće na delimičnoj rehabilitaciji putnih pravaca, obelodanio je vršilac dužnosti direktora ovog javnog preduzeća, Dejan Stojković.

ЗА ПУТЕВЕ 88 МИЛИОНА: Чак 60 милиона динара издвојено и за реконструкцију улица у Параћину

Foto: Z. Rašić

Realizacija tih poslova počela je u 2021. godini, ali će najveći deo biti obavljen u 2022. Završena je rehabilitacija dela puta Čepure-Raševica u dužini od oko 300 metara, a ove godine, kako je Stojković najavio, biće delimično popravljen putni pravci Popovac-Stubica, Ratare - Gornje Vidovo, Donja Mutnica - Klačevica, Paraćin-Čepure, zatim Svojnovo, Mirilovac-Plana, te putnih pravaca kroz sela Donja Mutnica i Raševica.

Foto DiZ

Ukupna vrednost ovih radova, predviđenih za tekuću godinu, je 88 miliona dinara.

Kad je o izgradnji seoskih ulica reč, planirana su sredstva u visini od 22 miliona, a za rekonstrukciju gradskih ulica opredeljeno je 60 miliona, dok je 16,6 miliona opredeljeno za mestimičnu popravku kolovozne konstrukcije. Posebna stavka u finansijskom planu Direkcije su i troškovi redovnog održavanja neasfaltiranih puteva, za šta je izdvojeno oko 25 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove