EPIDEMIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Manje hospitalizovanih, od 13 novozaraženih dvoje dece

M. BOŠNjAK

29. 12. 2021. u 13:16

KOVID- zona Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu tokom minula 24 sata beleži pad broja pacijenata hospitalizovanih u njoj – sadašnjih 11, u odnosu na jučerašnjih 14.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Мање хоспитализованих, од 13 новозаражених двоје деце

Foto: M. B.

- Kod šest je potvrđen virus korona, petoro ima negativne rezultate testa. Tokom protekla 24 sata jedan pacijent prevezen je na lečenje u Klinički centar u Kragujevcu, otpuštena su dva na kućno lečenje - potvrdio je danas dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Prema poslednjim zvanično saopštenim podacima iz Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, broj osoba novozaraženih virusom korona je 13, od kojih dvoje dece.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u rudničko-takovskom kraju preminulo je 199 osoba. U celom tom periodu, korona virusom ukupno ih je, prema dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 6.508. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, obolelo je njih 2.967, od kojih 424 dece.

Imunizacija protiv kovida-19 u ovom kraju, prema do sada dostupnim podacima, je ovakva: prvom dozom nekog od četiri raspoloživa cepiva vakcinisano je 18.047 osoba, drugom 17.375, a trećom, buster 10.258. Za cepivo protiv sezonskog gripa do sada se opredelila 1.231 osoba.

BONUS VIDEO: Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

RUSIJA će analizirati ograničenja koja je Poljska uvela na kretanje ruskih diplomata na njenoj teritoriji i preduzeti uzvratne mere, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

27. 05. 2024. u 18:27

Komentari (0)

ITALIJA U NEVERICI NA STARTU ROLAN GAROSA: Evo zbog koga je Janik Siner stvarno ostavio devojku (FOTO)