NOVOGODIŠNJI KONCERT U NEGOTINU: Gradski hor "Mokranjac" pesmom napisao novogodišnju čestitku

S. M. J.

31. 12. 2021. u 14:50

GRADSKI hor “Mokranjac” pod upravom Ružice Rajković kao poklon Negotinu u muzičkom paviljonu u centralnom parku priredio je novogodišnji koncert.

НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ У НЕГОТИНУ: Градски хор Мокрањац песмом написао новогодишњу честитку

Foto: S.M.Jovanović

Tradicionalnim novogodišnjim i božižnim pesmama Gradski  hor “Mokranjac”  i Turistička organizacija opštine Negotin oprostili su se od 2021. i zaželeli građanima novu, lepšu i zdraviju 2022.

Probranim, a popularnim programom i kompozicijama, koje su i inače, sinonim Nove godine, ovaj hor, jedan od najmlađih negotinskih, ali i najaktivniji, upotpunio je hladno veče uoči praznika, najmlađe posetioce darujući slatkišima i mekikama, a starije kuvanim vinom.

Publika, željna ovakvih dešavanja, koja su u vreme kovida od prošlog marta, skoro retkost, nije dozvolila horu da ode sa podijuma i vraćala ih je na bis čak tri puta, pozdravivši ovacijama interpretaciju kompozicije Aleksandra Brujića “Božić, Božić” iz Duhovne lire Svetog Nikolaja Velimirovića.

Ružica Rajković, dirigent i umetnički rukovodilac Gradskog hora "Mokranjac"/Foto: S.M.Jovanović

 

Uz energičnu Ružicu Rajković, dirigenta i umetničkog rukovodioca hora, publika je aplauzom ispratila i soprana Magdalenu Antić, profesorku solo pevanja, solistu hora, ali i instrumentaliste Dušana Šušu, učenika negotinske muzičke škole i korepetitora Aleksandra Mitića za klavirom, kao i Sašu Grujića i Milana Markovića sa udaraljkama, koji su upotpunili lepotu i izražajnost horskog pevanja.

Za dobro raspoloženje prisutnih pobrinuli su se i učesnici Novogodišnjeg sajma rukotvorina, koji će centralnu pešačku zonu, zahvaljujući Turističkoj organizaciji opštine Negotin,  krasiti svojim kreativnim i originalnim suvenirima, medenjacima, proizvodima od meda, vinom, upotrebnim predmetima i rukotvorinama sve do Božića, 7. januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)