NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI ZA NEZBRINUTU DECU: Sudije, izvršitelji i javni beležnici u Nišu poklonima obradovali mališane

J. Ćosin

28. 12. 2021. u 13:10

ZAPOSLENI u niškom Osnovnom sudu, javni izvršitelji, kao i javni beležnici uručili su deci bez roditeljskog staranja u utorak novogodišnje paketiće, računare, „pametne“ satove, televizore, soni plejstejšn.

НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ ЗА НЕЗБРИНУТУ ДЕЦУ: Судије, извршитељи и јавни бележници у Нишу поклонима обрадовали малишане

Foto: J.Ćosin

U Domu za nezbrinutu decu „Duško Radović“ u Nišu, koji trenutno broji 32 štićenika, nisu skrivali osmeh i zahvalnost na lepom gestu pred praznike. 


Prema rečima sudije Ivane Milovanović i zamenice predsednika Osnovnog suda u Nišu ova akcija kojoj su se rado odazvali svi zaposleni u toj Ustanovi, a koja je podstakla i beležnike i izvršitelje da se priključe, je zapravo poruka solidarnosti sa drugima.


- Imajući u vidu da su se akciji odazvali kompletno svi zaposleni u Osnovnom sudu, ne samo sudije, već celokupna radna zajednica, sigurno ćemo nastaviti sa ovakvim i sličnim akcijama. Pošto sam ja, kao student, volontirala u Domu za nezbrinutu decu, znam koliko im ovo sve znači. Drago nam je da mi iz pravosuđa na ovaj način šaljemo jednu poruku solidarnosti sa drugima. Mi smo ti koji treba da štitimo prava drugih, pa neka to bude i poruka ove akcije – rekla je ona.


Za niške izvršitelje ovo je, kako kažu, samo jedna u nizu humanitarnih akcija. 

-  Mi smo uspeli da sakupimo novac za dva kompjutera i 35 paketića za decu, korisnike Doma. Zajedno, nas 30 javnih izvršitelja koji čine Savet organizacionih jedinica smo učestvovali u ovoj, ali i drugim akcijama. Nedavno smo imali donaciju za kovid obolele pacijente niškog UKC – rekla je Nataša Mihajlović, javni izvršitelj.

Da prikupe novac za poklone koji su deci u Domu najpotrebniji, priključili su se i javni beležnici iz Niša.


- Mi smo se kao javni beležnici organizovali, pet kancelarija, kada smo saznali za akciju koju je vodio Osnovni sud u Nišu i njima smo se priključili. Drago mi je što su javni izvršitelji, javni beležnici i Osnovni sud kao nosilac pravosudnog sistema napravili ovu akciju i omogućili deci da uživaju u novogodišnjim praznicima uz lepe poklone – rekla je javni beležnik Zorica Stojanović. 

BONUS VIDEO: Prelep prizor u Kosovskoj Mitrovici

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)