NIŠKOM SPORTU VIŠE NOVCA: Još 200 miliona dinara podrazumeva i plaćanje zakupa gradske infrastrukture

D. Alihodžić

28. 12. 2021. u 06:00

PORED 200 miliona dinara direktnih davanja iz budžeta Niša, ovdašnji sportski klubovi će dogodine moći da računaju na još toliko, ali iz republičke kase.

НИШКОМ СПОРТУ ВИШЕ НОВЦА: Још 200 милиона динара подразумева и плаћање закупа градске инфраструктуре

Foto Ljubica Jocić

Podsetimo, pojedini niški klubovi su se otvoreno pobunili kada je odlučeno da im i u 2022. pripadne dvostruko manje novca u odnosu na ono što su dobili lane.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski objašnjava da će dodatna sredstva za niški sport stići zahvaljujući činjenici da je tokom minulog vikenda razgovarala sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem, koji je Vladi naložio da obavi namenski transfer novca za sportiste u Nišu.

- Ova vest nas je sve obradovala i nismo mogli bolje da završimo godinu. Lokalna samouprava je bila svesna da ne može da poveća budžet, nismo želeli da trošimo ono što nemamo, pa ništa nismo ni obećavali. Sada je situacija bolja, ali preporučujem klubovima da se ujedinjuju, jer iz svakog sporta imaju po nekoliko kolektiva, što povećava troškove. Predstoji nam i izrada plana sa rukovodstvima klubova, kako bi što više mladih motivisali da se bave sportom, a kolektivi će dobijeni novac morati da troše namenski, odnosno da redovno plaćaju zakup za korišćenje gradske sportske infrastrukture - poručila je gradonačelnica i najavila da će Niš kupiti dva minibusa koji će biti na raspolaganju sportistima za odlaske na takmičenja.

Foto D. Alihodžić

Dragana Sotirovski
 

Takođe,je apelovala na klubove i da smanje, ili čak ukinu članarine koje roditelji plaćaju da bi se deca bavila sportom.

Apel vaterpolo legendi

SELEKTOR zlatnih vaterpolista Dejan Savić je nedavno, prilikom dodele sportskih priznanja, takođe apelovao da se niškim klubovima ne zakidaju sredstva, te podsetio da je proslavljeni reprezentativac Sava Ranđelović upravo iz Niša, koji je "okosnica i srpskog klupskog, i nacionalnog vaterpolo tima".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio